01 Aralık 2016 07:30

Dink duruşması yarın Akyürek'in ifadesiyle devam edecek

Hrant Dink'in davasında yarın dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in ifadesi alınacak.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davanın duruşmasına yarın devam edilecek. Dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in savunmasıyla devam edilmesi planlanan bugünkü duruşma, Akyürek'in avukatının mazeret bildirerek katılmaması sebebiyle yarına ertelendi.

Çağlayan'daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Ogün Samast ve Ramazan Akyürek hazır bulundu. Yasin Hayal, Mehmet Ali Özkılınç, Özkan Mumcu, Hamdi Egbatan ve Şükrü Yıldız SEGBİS yöntemiyle sesli ve görüntülü olarak  katıldı. Mazeret bildirerek sekizinci celseye katılmayan tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer'in ise 2 Aralık'ta görülecek duruşmada hazır edilmesi istendi.

29 Kasım tarihli Dink duruşmasında SEGBİS ile bağlanan Yasin Hayal söz istemiş ancak bağlantı teknik problem dolayısı ile yapılamamıştı. Duruşmadan sonra SEGBİS yöntemiyle bağlanılan Yasin Hayal'in "Ben Hrant Dink'i tanımıyorum. Tanımadığım insana nasıl kin duyarım? Adaletinize güvenmiyorum" dediği ortaya çıktı.

Mahkeme heyeti, Akyürek ve Yılmazer'in avukatlarının mazeret dilekçesi vererek duruşmaya katılamamaları sebebiyle duruşmayı yarına erteledi. Heyet başkanı, avukatsız savunma yapmak isteyen Akyürek'e, hukuki açıdan müdafi zorunluluğu bulunduğunu hatırlattı. Duruşma yarın Akyürek'in ifadesi ile devam edecek.

ÖNCEKİ HABER

Nor Radyo, 10 Aralık’ta dayanışma etkinliği düzenliyor

SONRAKİ HABER

Mühürlenen Rojava Derneği'ne polis baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...