01 Aralık 2016 01:59

Kolombiya'ya giderken düşen uçağın yakıtı bitmiş

Chapecoense takımını taşırken düşen uçağın yakıtının tükendiği ve elektrik enerjisinin de olmadığı ortaya çıktı.

Paylaş

Sadece 6 kişinin hayatta kaldığı uçak kazasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. Uçağın yakıtının bittiği ve elektrik enerjisinin de olmadığı belirlenirken, pilotun kule ile son konuşmasında acil yakıt ikmali istediği ortaya çıktı.

Venezuela kökenli LAMIA Havayolları'na bağlı yolcu uçağı, Bolivya'dan Kolombiya'ya giderken Medellin yakınlarındaki kırsal bir bölgeye düşmüş ve uçakta bulunan 81 kişiden 75'i yaşamını yitirmişti. Kazadan 4'ü Chapecoense oyuncusu 6 kişi sağ kurtulurken kazayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkıyor. Uçağın pilotunun kule ile olan son konuşmasında yakıtlarının bittiğini belirttiği ve acil iniş izni istediği belirtildi.

Yakıt bitti, elektrikler tamamen gitti

Kayıtlarda, "LaMia CP-2933, yaklaşmaktayız, iniş için öncelik istiyoruz, yakıtımız bitmek üzere" diyen Bolivyalı uçak pilotundan durumu tekrar teyit etmesini isteyen kule görevlisinin; pilotun tedirgin bir ses tonuyla yakıtın bittiği ve elektriklerin kesildiğini bildirmesi üzerine radarda görünmediklerini söyleyip, rotayı istediği görülüyor.

Chapecoense takımını taşıyan uçak ile beraber Viva Colombia'ya ait başka bir uçağın daha acil iniş izni istediği bilgisi de basında yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Koza Altın’a vergi ödülü!

SONRAKİ HABER

Kolombiya'da Kongre, barış anlaşmasını onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...