01 Aralık 2016 01:13

Sendika kendi personelini ücretsiz izne çıkardı

Belediye-İş Sendikası İzmir'deki binada gerçekleşecek tadilat nedeniyle çalışanlarını ücretsiz izne gönderdi.

Paylaş

Emine UYAR
İzmir

Belediye-İş Sendikasının, 2004 yılında hizmete giren İzmir’deki binası, genel merkezin aldığı karar doğrultusunda tadilat gerekçesiyle boşaltıldı. Belediye-İş’in 6 şubesinin bulunduğu binada yazı işlerinde ve çay ocağında çalışmakta olan üç işçi ise süresi belirsiz bir şekilde ücretsiz izne gönderildi. Belediye-İş 2, 3, 4 No’lu ve Çevre Belediyeler Şubeleri, Hürriyet Bulvarı’ndaki M. Münir Birsel Plaza’ya taşınırken muhalif şubelerin sendikanın yakınında buldukları yerler genel merkez tarafından kabul görmedi.  

‘İLETİŞİMİ KESMEK İÇİN YAPTILAR’

Belediye-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Zeynel Ersoy, binanın yeni olduğunu, deprem yönetmeliğine uygun yapıldığını belirtirken boya-badana gibi işlerin ise 6 şubenin kiraya çıkmasını gerektirecek boyutta bir tadilat olmadığını söyledi. Ersoy, “Bizim tuttuğumuz yerleri reddettiler. Bir daha yer tuttuk, cevap ne gelecek bilmiyorum. Şu an bize hiçbir şey yaptırmamaya çalışıyorlar. Bir örgüte yakışmayacak hareketler var. Personeli bile ücretsiz izne çıkardılar. Düşünebiliyor musunuz bir sendika kendi çalıştırdığı işçiyi ücretsiz izne çıkarıyor. İşverenlerin önünü açmaktır bu. Biz ücretsiz izne çıkarılan işçi oldu mu tepki koyuyoruz. Şubeleri dağıtmak ve iletişimi kesmek için yapıldığını düşünüyorum. Tabana yansımasın, çalkantı olmasın diye yaptıklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘TABANA YANSIMASINI İSTEMİYORLAR’

6 No’lu Şube Başkanı Buket Mertoğlu Gürpınar da, “Bir ay önce tadilat bahanesi ile ‘Yer bulun’ dediler. Sendikanın yakınında yer bulduk ama onaylamadılar. Uzağa gitmemizi istiyorlar sanırım. Cuma günü de kilitleyip gitmişler. Dosyalarımız, bütün eşyalarımız binada. Şu an açtırmaya uğraşıyoruz, karakol, ilçe emniyet, kaymakamlık dolaşıyoruz. Şimdi de valiliğe gideceğiz” dedi. 

25 ARALIK’TA OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL VAR

Öte yandan Belediye İş Genel Merkezi 25 Aralık 2016’da olağanüstü genel kurul yapma kararı aldı. Olağanüstü genel kurulun gündemini henüz bilmediklerini belirten Zeynel Ersoy, “Bize gelen bir şey yok, biz de mahkeme dosyasından öğrendik. Gündemin birisi Disiplin Kurulu kararıyla geçici olarak ihraç edilen ve mahkemesi süren Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er’in kesin ihracı ile ilgili olabilir” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Patron masraf olur diye havalandırmayı çalıştırmıyordu

SONRAKİ HABER

En büyük sözleşme için geri sayım başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa