01 Aralık 2016 00:47

YHT şirketi haberimizden rahatsız oldu

Evrensel'in 'Demir yollarında yüksek hızlı sömürü' başlıklı haber, Cremonini şirketini rahatsız etti.

Paylaş

Evrensel'in gündeme getirdiği Yüksek Hızlı Tren (YHT) yemekli vagonlarında çalışan garsonların çalışma koşullarına ilişkin “Demir yollarında yüksek hızlı sömürü” başlıklı haber, Cremonini şirketini rahatsız etti. Fransız merkezli şirket işçilerin iddialarının doğru olmadığını savundu. 

Ankara-İstanbul, Konya-Ankara Yüksek Hızlı Trenlerinin (YHT) yemekli vagonlarında çalışan garsonların kötü çalışma koşullarına ilişkin yaptığımız haber ilişkin açıklama yapan şirket, iddiaların asılsız olduğunu iddia etti. Cremonini Türkiye Ankara Merkez Şube Müdürü imzası ile gönderilen yazıda, YHT’de yemekli vagonların işletilmesinin geçmişten bu yana özel şirketler tarafından yapıldığı belirtildi. İşçilerin Evrensel'e yanlış bilgi aktardığını iddia eden şirket, ücretlerin hiçbir kesinti yapılmadan, özlük haklarının tam olarak verildiğini savundu. 

İşçilerin hırsızlıkla suçlamaya devam edildiği açıklamada, garsonlara hakaret edilmediği ve baskı yapılmadığı ifade edildi. Tekzip metninin altında imzası olan şube müdürünün, işçilerin gece yarısı kendilerine WhatsApp mesajlarıyla hakaret ettiğini iddia ettikleri müdür olması dikkat çekti. 

KAMUSAL HİZMETLER ÖZELE DEVREDİLİYOR

Durumu Evrensel'e değerlendiren Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri İshak Kocabıyık, demir yollarında özel şirketlerin varlığının kamusal hizmetlerin özel sektöre devri anlamını taşıdığını belirtti. Kocabıyık, bunun çalışanlar açısından düşük maaş, güvencesizlik, esnek ve uzun çalışma gibi çalışma koşulları anlamına geldiğini dile getirdi. Hem hukuksal hem de sendikal mücadele anlamında taşeronlaştırma ve özelleştirmeye karşı olduklarını vurgulayan Kocabıyık, başta yemekli vagonlar olmak üzere demir yollarının her alanında özelleştirmeye karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Kamu çalışanlarının hakları neyse taşeron işçilerinin de aynı haklardan yararlanması gerektiğini vurgulayan Kocabıyık, “Yemekli vagonlarda çalışan arkadaşlarımızın güvencesizleştirmeye karşı verdikleri mücadelelerini destekliyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KJA Koordinasyon Kurulu Üyesi Sara Aktaş'ın sorgusu bitti

SONRAKİ HABER

Aladağ'daki yurt yangınına ilişkin yayın yasağı kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...