30 Kasım 2016 18:22

Çanakkale halkı: Fıtrat değil, denetimsizlik

Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri, Adana Aladağ'da ihmaller sonucu çıkan yangında 11'i çocuk 12 kişinin hayatını kaybetmesini protesto etti.

Paylaş

Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri, alınmayan önlemler nedeniyle Adana'da 11 çocuğun yanarak can vermesini protesto etti. "Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok", "AKP elini çocuklardan çek" ve "Önergeniz tecavüz, yurtlarınız katliam" sloganları eşliğinde tepkilerini gösteren kalabalık, çocuklar için ücretsiz barınma hakkı talep etti. Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan Sinem Öztürk, tarikat ve tarikat yurtlarının her geçen gün başka bir kötü haberle gündeme geldiğinin altını çizdi. 

Öztürk, "Çıkan yangında 11 yoksul emekçi çocuğu birbirlerine sarılıp yanarak can verdi" diyerek yoksul çocukların tarikat yurtlarında kalmak zorunda bırakılmasına tepki gösterdi.

'ÖLÜMLERİN NEDENİ DEVLET DENETİMSİZLİĞİ'

Öztürk,  yangın sonrasında yapılan açıklamaları eleştirerek, "Bakanlar çıkıp fıtrat, kader deseler de, biz biliyoruz ki bu can kayıplarının nedenleri; devletin yurtlar üzerindeki denetimsizliği, kız çocukları dışarı kaçacak diye yangın merdivenlerini kitleyen zihniyet ve eğitimdeki piyasalaşma ve gericileşmedir" dedi.

EĞİTİMDE GERİCİLEŞME ÖLÜM GETİRDİ

Öztürk, tarikat yurtlarının denetimsizliği nedeniyle daha önce yaşanan çocuk ihlalleriyle ilgili, "Eğitimde gericileşmenin ülkemize acı ve ölüm dışında bir şey getirmediğini Karaman'da Ensar Vakfı'na ait yurtta 45 erkek öğrenciye tecavüz edildiğinde, Konya'da Kur'an kursunun çökmesiyle 17 genç öldüğünde, Adıyaman-Gerger'de İmam Hatip Lisesi'nde 30 öğrenci cinsel istismara uğradığında en yakıcı haliyle gördük" diyerek aktardı.

'ÖĞRENCİYE BARINMA HAKKINI DEVLET SAĞLAMALI'

Öztürk, emekçi ailelerin yoksullukla boğuşurken çocuklarını bu tip Yurtlara göndermek zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Müftülükler 6 milyon TL'ye yeni binalara sahip oluyorsa kimse bize kaderden bahsetmesin" dedi.
Tarikatlar ve tarikat yurtlarının derhal kapatılması gerektiğini vurgulayan Öztürk,"Öğrenci barınma hakkı devlet tarafından sağlanmalı ve denetlenmelidir. Ölmek çocukların kaderi değil" dedi. (Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

12 öğrenci, okul kantininden aldıkları yemekten zehirlendi

SONRAKİ HABER

Reza Zarrab davası 11 ay ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...