30 Kasım 2016 17:15

Olay yeri tutanağı ihmalleri gözler önüne serdi!

Yangın sonrası yurt binasında inceleme yapan bilirkişiler: yangına elektrik panosu neden oldu.

Paylaş

Halil İMREK
Adana

Adana Aladağ’da çıkan yangının olay yeri inceleme tutanağı hazırlandı. Olay yeri incelemesinde bulunan bilirkişiler, yangına elektrik tesisatının neden olduğunu belirtirken; binanın yangın talimatlarına uymadığı görüşlerine yer verildi.

İnşaat bilirkişisi Kazım Şimşek, yangının bina girişindeki ikinci elektrik panosundan kaynaklandığını ifade etti. Şimşek, binanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şartnamelerine uymadığı yönündeki görüşünü de rapora ekledi.

YANGIN ELEKTRİK PANOSUNDAN KAYNAKLANDI

Elektrik bilirkişisi Muharrek Eşsizoğlu da yangının elektrik panosundan kaynaklandığı görüşünü yineledi. Eşsizoğlu, elektrik kaçağına karşı binada bulunması gereken kaçak akım rölesinin eksik olduğunu tespit ettiğini de ifade etti. İş güvenliği ve elektrik bilirkişisi Ahmet Bülbüloğlu da Eşsizoğlu’nun tespitlerini doğruladı.

Makine ve iş güvenliği uzmanı Hasan İhsan Pepedil ise binada acil çıkış kapılarına yönlendirme bulunmadığını ifade etti. Yangın merdiveni kapılarının yangına en az 90 dakika dayanabilmesi gerektiğini ancak yurt kapılarının PVC’den yapıldığını söyleyen Pepedil, binanın koruma yönetmeliğine uygun biçimde yapılmadığı kanısını ifade etti.

Olay yeri incelemesinde bulunan savcılarsa olay yeri inceleme tutanağında yangının elektrik panosundan çıkan kıvılcımların koltuk ve halıflekslere sıçraması sonucu çıktığı bilgisine yer verdi. Tutanakta yangına neden olan ve çamaşırhaneye bağlı elektrik panosunun güçlü makineleri çalıştırabilecek kapasitede olmadığı da vurgulandı.

MERDİVEN KAPISI PLASTİK, KAPI KOLU YOK

Tutanakta yangın merdivenine ilişkin tartışmalara da açıklık getirildi. Yangın merdiveninin birinci katının plastik yapıya sahip olduğu, yangın merdiveninde kapı kollarının bulunmadığı ve bu nedenle yangın sırasında buradan kimsenin kurtulmadığı vurgulandı. Giriş katında bulunan yangın merdiveni çıkışına ise kimsenin ulaşamadığı belirtildi.

ÖNCEKİ HABER

Lojistik Köy Kocaeli’nin Bugünü ve Geleceği

SONRAKİ HABER

İran'dan Erdoğan'a 'Esad' tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...