30 Kasım 2016 13:41

AKP’nin cemaat ilişkisinin sonucu bu sefer katliam

Eğitim Sen Adana Şubesi, Adana'daki yurtta yaşanan yangın faciasını, 'Tarikatların eğitime müdahalesinin geldiği boyut' olarak niteledi.

Paylaş

Eğitim Sen Adana Şubesi Aladağ ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda yaşanan yangına dair basın açıklaması yaptı. Şube binasında gerçekleştirilen açıklamayı okuyan Şube Başkanı Ahmet Karagöz, yaşananların bir kez daha siyasi iktidarın cemaat-tarikat ilişkilerini ortaya döktüğünü belirterek “Cemaat ve tarikatların eğitime müdahalesinin geldiği boyut ya taciz vb.skandallar ya da bu olayda olduğu gibi katliamlarla kamuoyunda yankısını bulmuştur” dedi.

İNSANLARIN ACISINI PAYLAŞMAK İÇİN GELDİK, GÖZALTINA ALINIDIK

Aladağ’da Bakanların geleceği saatlerde hiçbir açıklama yapılmadan gözaltına alındıklarını ifade eden Karagöz, “Öğrencilerimizin alevler arasında can verdiği bir yerde bulunmak bizim için bir insanı görevdir. Bizler yıllardır parasız, ulaşılabilir, kamusal, bilimsel, laik ve anadilinde eğitimi savunurken cemaatlere yoksul aile çocuklarını kendi ideolojileri doğrultusunda yetiştirmesine göz yuman siyasal iktidarın kendisidir” dedi. Devlet denetiminde ve devletin eğitim kurumlarında her türlü eğitim taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getiren Karagöz, “Bu üzücü olay bir kez daha görülmüştür ki, hükümetin yurt açığını gidermek yerine, cemaat ve özel yurtları teşvik etmesi yaşananların ardındaki siyasi tercihi ve dolaysıyla siyasilerin sorumluluğunu ortaya koymaktadır” dedi.

TABİP ODASI YARALILAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Hastanelerde bulunan yaralılar hakkında bilgi veren Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 13’ü çocuk, 2’si görevli, yardım etmek ççin dışarıdan giren toplam 16 yaralının genel durumunun iyi, karbonmonoksit ve kırık şikayeti ile hastanede yattığı bilgisini verdi. Seyhan Uygulama Hastanesi’nde bulunan 12 yaşındaki bir çocuğun yüzde 35 yanığı olduğunu, durumunun kritik olduğunu, bir yetişkinin de yüzde 15 yanığının olduğunu ifade eden Ökten, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde de 2 kişi bulunduğunu ifade etti. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Fransa’da sokaklar Aslı Erdoğan afişleriyle donatılacak

SONRAKİ HABER

AIDS Türkiye’de artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...