30 Kasım 2016 12:40

Birleşik Metal-İş: Sosyal devlet hayata geçirilsin

Aladağ'da 12 insanın ölümüyle sonuçlanan facia üzerine Birleşik Metal-İş Sendikası iktidarı sosyal devlet ilkesine yerine getirmesini talep etti

Paylaş

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, Türkiye'yi yönetenlere, "Artık tez elden Anayasa'nın açıkça tarif ettiği üzere sosyal devlet ilkesini yaşama geçirmeleri" çağrısında bulundu.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, Adana Aladağ'da 11'i öğrenci toplam 12 insanın ölümüyle sonuçlanan facia üzerine yaptığı yazılı açıklamada, "Çocuklarına ve gençlerine sahip çıkamayan, yanlış politikalarla derme çatma denetimsiz okullarda okumaya, yurtlarda kalmaya mahkum eden anlayışın 12 insanın canına mal olduğu"nu belirtti. 

Sosyal devlet ilkesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği hatırlatılan açıklamada, "Ülkeyi yönetenlerin çocukları, gençleri bir avuç çıkarcının eline muhtaç, evine, yurduna, okuluna mahkum etmemesi" gerektiği vurgulandı ve şöyle denildi,"Nasıl ruhsat aldığı son derece şüpheli, yangın merdivenin kilitli olduğu resmi ağızlardan açıklanan bir yurtta aslında ölüm, göz göre geldi ve geleceklerini kurmak için gurbete razı olan evlatlarımız yok olup gittiler. Bizlerden aldığı vergileri nereye sarf ettiğini bir türlü anlayamadığımız bu iktidar, ne yazık ki vatandaşlarının eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılamaktan kaçınmaktadır. Çocuklarının düzgün ve verimli bir eğitim almasını isteyen vatandaşlarını boş geçen dersler ve yetersiz eğitim koşulları nedeniyle özel okullara veya yurtlara mecbur etmektedir. Böylece aynı Fethullah Gülen cemaatindeki kötü örneklerde olduğu gibi şaibeli tarikatların veya gözünü kar hırsı bürümüş tüccar zihniyetli kurumların eline düşen aileler, okutmak için gönderdikleri okul ve yurtlarda çocuklarına aslında hapishaneyle mezarlık arasında bir yol çizmekte olduklarını ancak iş işten geçtikten sonra, hem de çok acı bir biçimde anlamaktadır."(İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDK heyeti Şırnak’a gitti

SONRAKİ HABER

Belediye mülkünün Ensar’a verilmesine durdurma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa