30 Kasım 2016 11:53

100 sınav sorusundan 90'ı önceden verilmiş

2012 yılında yapılan Polis Akademisi sınavında cemaat tarafından yolsuzluk yapıldığı öğrenildi

Paylaş

Polis Akademisine yazılı giriş sınavında 2012 yılında yolsuzluk yapıldığına ilişkin soruşturmada, sınav öncesinde adaylara 100 sorunun 90'ının Gülen cemaati tarafında dağıtıldığı tespit edildi. Asil listeye girmeye hak kazanan 200 adaydan 198'nin sınav sonucunun kuvvetli şüpheli, 2 adayın sınav sonucunun ise şüpheli belirlendi.

17 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleşen Polis Akademisine yazılı giriş sınavında yolsuzluk yapıldığına ilişkin gelen ihbar üzerine Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Başsavcı Vekilliği'nce soruşturma başlatılmıştı. Gelen ihbarda İstanbul Bahçelievler ilçesinde bulunan 2 öğrenci yurdunda kalan öğrencilere 100 sınav sorusundan 90'ının dağıtıldığı ileri sürülmüştü. Gülen cemaatinin bu yolla Polis Akademisine adam soktuğu ve burada yapılandığı iddia edilmişti.

HEPSİ ŞÜPHELİ

Başsavcı Vekilliği gelen ihbar üzerine yürüttüğü soruşturmada 2 ayrı bilirkişi raporu oluşturdu. Bilirkişi raporunda sınavda asil listesinde yer alan 200 kişiden 198'nin sınav sonucu kuvvetli şüpheli, 2'nin sonucu da şüpheli görüldü. Raporda, yedek girmeye hak kazanan 200 kişiden 55 adayın sınav sonucunun kuvvetli, 14'nün de şüpheli bulundu. Sınav sonuçları kuvvetli şüpheli olduğu tespit edilen adaylara yönelik 3 Kasım 2016 tarihinde, 16 ilde gerçekleştirilen operasyon sonucunda 33 kişi göz altına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 24'ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bazı şüphelilerin itirafçı olması sonrasında sınava giren adaylara sınav sorularını verdiği tespit edilen 31 kişi hakkında ayrı bir operasyon daha düzenlendi. Bu kişiler arasında 2 öğretmen, 1 pilot teğmen ve 1 de SGK Denetmen Yardımcısı yer aldı. Bu şahıslar yönelik 24 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşen operasyon sonrasında ise 15'i gözaltına alındı. Bu 15 kişiden 11'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sanatçılardan tutuklanan Grup Yorum üyelerine destek

SONRAKİ HABER

TBB yangının yaşandığı bölgeyi inceledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...