28 Mayıs 2012 01:50

Kayıp yakınları Ağar’ın peşini bırakmıyor

Kayıp yakınları ve Cumartesi Anneleri Aydın’ın Yenipazar ilçesinde Yenipazar Yarıaçık Cezaevi’nin önündeydi. ‘Bin operasyon yaptık’ diyen, 90’lı yıllarda kaybedilen ve  katledilen yakınlarının sorumlusunun Mehmet Ağar olduğunu dile getiren kayıp yakınları, ‘Binlerce insanımızın canı iki yıl ceza mı? Bin eş

Kayıp yakınları Ağar’ın peşini bırakmıyor
Paylaş

İHD İstanbul ve Aydın Şubelerinin organize ettiği eyleme, KESK’e bağlı sendikalar, siyasi partiler ve dernekler de destek verdi. Eylemde, “Katil Ağar hesap verecek”, “Bin = iki adalet değil” sloganları atıldı, “Ağar kayıplarımız nerede”, “Failler belli kayıplar nerede” dövizleri taşındı.

Cezaevine 100 metre kala önleri polis tarafından kesilen Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları oturma eylemi yaptı. Kaybedilen yakınlarının fotoğraflarını taşıyan kayıp yakınları adına yapılan ortak açıklamada konuşan İHD İstanbul Şubesi Kayıp Yakınları Komisyonu üyesi Sebla Arcan, Ağar’a verilen ödül gibi cezaya itiraz etmek için geldiklerini belirterek, “Arkamızdaki cezaevinde bir kahraman edasıyla yatan Mehmet Ağar’a sesleniyoruz. On binlerce insanın işkencesinden sen sorumlusun. Ancak hiçbir cezasısızlık zırhı seni koruyamayacak bizden kurtuluşun yok peşindeyiz” dedi.

BURADA OLDUĞU BİLE ŞÜPHELİ

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, kayıplarımızı akıbetini sorduklarında yetkililerin üç maymunu oynadığını anlattı. Buldan, “Biz hep birbirimize seslendik. Bugün Ağar’a sesleniyorum. Yüreğimizden alıp kopardın, bağrımızdan söküp aldın canlarımızı. Çocuklarımızı yetim bıraktın. Sen Mehmet Ağar, ya buradasın ya da değilsin. Sesimizi ya duyuyorsun ya da duymuyorsun. Cezaevinde olduğundan bile emin değiliz. Çünkü sen devletle bir pazarlık yaptın” diye konuştu.

Kayıp yakınlarının da konuştuğu eylemde söz alan, polisler tarafından dövülerek öldürülerek Muhabirimiz Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, “Metinimi de Ağar, Çiller öldürdü. Mehmet Ağar, taşlar altında kalsın. Biz onun peşini bırakmayacağız” dedi. (Aydın/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Eurovision'da İsveç birinci

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta çatışma: 1 teğmen yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...