30 Kasım 2016 10:46

Meral Danış Beştaş: Devletin sorumluluğu tartışılmıyor

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, öğrenci yurdunda yaşanan yangına ilişkin Evrensel’e değerlendirmelerde bulundu.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adana’da 12 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin Evrensel’e konuştu. Büyük bir üzüntü ve acı içerisinde olduğunu söyleyen Beştaş, yangının haber alındığı saatlerden itibaren yoğun şekilde olayı takip ettiğini söyledi.

Devlet yurtlarının yıkılıp cemaate verilen bir sistemle karşı karşıya olunduğunu belirten Beştaş,  bölgede Süleymancılar cemaatine ait “Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği” adı altındaki kurumsallaşmaya dikkat çekti. Cemaatlerin bir yandan terör örgütü ilan edilirken diğer yandan çocukların bu yurtlara emanet edildiğini kaydeden Beştaş, “Bu yurtlarda yangın, tecavüz vakalarıyla karşı karşıyayız. Bu yurtların yaşama koşullarına uygunluğu, can güvenliği, çocuklar için uygun olup olmadığı göz ardı edilip, denetlenmiyor. Çocuklar kendi kaderlerine terk edilmiş durumda. Çocukların bedenleri birbirlerine sarılmış halde yaşamlarını yitirmeleri tarifsiz bir acı” dedi.

'YASADIŞI BİR DURUM'

Çocukların kilitli odalarda tutulduğu iddialarına dikkat çeken Beştaş, çocukların bedenlerinin tanınamayacak hale geldiğini söyledi. Yaşananlara ilişkin yayın yasağı getirilmesini eleştiren Beştaş, “Olayı kapatmak, sorumluları aklamak, çocukları cemaatlere terk etmekle daha fazla acıya sebep olan iktidarın bu konudaki sorumluluğu ise tartışma dışı tutuluyor” dedi. MEB yönetmeliğine göre ortaokul çağındaki çocukların bu tür yurtlarda kalmasının yasal olarak mümkün olmadığını kaydeden Beştaş, yasa dışı bir durum yaşandığına işaret etti. Yaşanan bu tablo karşısında herkesi yaşam hakkı, öğrenim hakkı ve devletin bu konudaki sorumluluğuna işaret eden bir tutum almaya davet eden Beştaş, “Bu ailelerin çocuklarının geleceğini görme hakkı ellerinden alındı. Çok üzüntülüyüm. Bu tabloyu değiştirmek için elimden geleni yapacağım. Olayın peşini bırakmayacağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mithat Alam toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Baydemir: Elçi dosyasında fiili bir gizlilik kararı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...