30 Kasım 2016 10:39

Müjgan Ekin hakkında 'kayıtdışı gözaltı' iddiası

24 Ekim'de Ankara'ya gelen ve en son Batıkent'te görülen Müjgan Ekin'den 35 gündür haber alınamıyor. Ekin hakkındaki iddialar oldukça ciddi.

Paylaş

24 Ekim'de Diyarbakır'dan Ankara'ya gelen Müjgan Ekin'den 35 gündür haber alınamıyor. Akdeniz Üniversitesi İşletme mezunu 29 yaşındaki Ekin, en son Batıkent'te görüldü. Konuya ilişkin İnsan Hakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Esmer, Müjgan Ekin'in babası Esat Ekin ve Avukat Mesut Özer İHD Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Ekin'den 24 Ekim'den bu yana haber alınamadığı belirten Esmer, en son Batıkent'te görüldüğüne dair bölgedeki kişilerin tanıklıkları olduğunu söyledi. Ekin'in babası Esat Ekin'in kendilerine ilk başvuruyu 31 Ekim tarihinde yaptığını söyleyen Esmer, aynı gün içerisinde hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de İçişleri Bakanlığı'na yazı yazarak akıbeti hakkında bilgi istediklerini söyledi. Kendilerine şu ana kadar herhangi bir yanıtın gelmediğini kaydeden Esmer, Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na da başvurduklarını belirtti. Ekin'e ilişkin iddianın çok ciddi ve ağır olduğunu belirten Esmer, “Hem kayıp iddiası, hem de resmi makamlar bilgi vermediğine göre kayıt dışı bir gözaltı söz konusu gibi gözüküyor” dedi.

'ÇOCUĞUMU DEVLETTEN İSTİYORUM'

Esmer'in ardından sözü alan Baba Ekin, kızını 23 Ekim'de Diyarbakır'dan otobüse bindirdiğini söyleyerek arkadaşı Zerrin ile Ankara'ya 24'ünde ulaşan Ekin'in öğlen saatlerinde Kızılay'da dolaştıktan sonra saat 15 sularında tekrar Batıkent metrosuyla Batıkent'e ulaştığını belirtti. Ekin, “Kızım metrodan indikten sonra arkadaşı Zerrin'i yol tarifi için arıyor. Yol tarifini aldıktan sonra taksiye biniyor ve bir daha haber alamıyoruz. 35 gündür araştırma yapıyorum. Bölgedeki taksicilerle konuştum. 24'ünde kızımın eşgaline uyan genç bir kadının bir taksiye bindiği ve taksinin bir Ford Focus tarafından takip edildiğini ardından taksinin önünün Doblo ile kesilerek polis olduğunu söyleyen kişilerin kızımı araçtan indirdiğine ilişkin görgü tanıkları var. Ve kızımdan bir daha haber alamıyoruz” dedi.

Ekin, tanıkların ifadelerine göre Ford Focus aracın kırmızı ışıkta geçtiği halde hala tespit edilemememesine tepki gösterdi. Kızı hakkında şu ana kadar herhangi bir başka bilgiye ulaşamadıklarını belirten Ekin, devletin kızını 35 gündür bulamamasının kayıt dışı bir gözaltı yaşanması sebebiyle olduğunu düşündüğünü söyledi. Taksicinin ifadelerinin bu görüşünü güçlendirdiğini belirten Ekin, “Kızımı devlete soruyorum. Kendi çocuklarını nasıl koruyorlarsa bizim çocuklarımızı da korumalı. Çocuğumu istiyorum devletten. Biz 90'lara mı döndük, diye düşünmeye başladım. Kızımın bulunmasını istiyorum” dedi.

'TAKSİCİNİN İFADESİ GÖZALTINI DOĞRULUYOR'

Avukat Mesut Özer'de Müjgan Ekin'e ilişkin bilgileri paylaştığı konuşmasında, Baba Ekin'in 27 Ekim'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na kayıp ihbarında bulunduğunu ve 14 Kasım'da kendisine ulaştığını söyledi. Özer yaşanan süreci şu şekilde aktardı: “Ekin, 24 Ekim'de geldiği Ankara'da sabah saatlerinde Batıkent'te yaptığı kahvaltı sonrasında Kızılay'a gelerek, saat 15 sıralarında tekrar Batıkent'e dönüyor. Batıkent metro durağında inen Ekin, arkadaşı Zerrin'in “299 no'lu otobüse bin, Pera sitesinde in, ben seni alırım” sözlerinin ardından metro çıkışında bulunan Batıkent taksi durağından taksilerden birine binerek Pera Sitesine gitmek istediğini söylüyor. Bu taksicinin Batıkent Metro Taksi durağı taksicilerinden S.Ç. olduğu müvekkilim Esat Ekin tarafından 16 Kasım günü tespit edildi. İfadesine başvurulan taksici S.Ç. olayı doğruladı. Arkadaşı Zerrin, Müjgan'a ulaşamaması üzerine baba Ekin'i arıyor ve baba Ekin aynı gün akşamı Diyarbakır'dan Ankara'ya geliyor. 3 gün boyunca kızını arayan Ekin, 27 Ekim'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na kayıp ihbarında bulunuyor. 14 Kasım'a kadar herhangi bir gelişme olmaması üzerine bana ulaşan babayla birlikte yazılı başvuruda bulunmamız üzerine Batıkent Polis Merkezi'ne inceleme yapılması için müzekkere yazıldı. Kayıp olayından 18 gün sonra ancak kayıp şahıs kaydı yapılabilmiştir.”

'CANLI BOMBA İDDİASI'

Özer, baba Ekin'in Batıkent'e gitmek için bindiği E. ismindeki taksiciyle olayı paylaşması üzerine taksici E.'nin anlattıklarına göre Ekim ayının 24'ünde duraklarından başka bir taksicinin yaşadıklarıyla olayın benzerliğinin ortaya çıktığını söyledi. Özer, taksici E.'nin anlattıklarına göre yaşananları şu şekilde aktardı: “Olayın gerçekleştiği 24 Ekim günü genç bir kadın taksici S.Ç.'nin arabasına biniyor ve kadın Pera Sitesi'ne gitmek istediğini söylüyor. Pera Sitesi'ne yol alırlarken yolda kendilerini Ford Focus bir araç takip ediyor. Sitenin önüne geldiklerinde aracın önünü Doblo marka bir araç kesiyor. Araçtan inen kadını 'canlı bomba' diyerek gözaltına alıyorlar”

'DEVLETİN YAPMASI GEREKENİ BABA EKİN YAPMIŞ'

Bu bilgiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe ile başvurduklarını söyleyen Özer, 17 Kasım'da taksici S.Ç.'nin ifadesine başvurulduğunu ve dosyanın Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'nden Terörle Mücadele Müdürlüğü'ne devredildiğini söyledi. Özer, Ekin hakkında 14 Kasım'a kadar 21 gün boyunca herhangi bir işlem yapılmadığına dikkat çekerek, Resmi yazışmaların yapıldığını ancak şu ana kadar herhangi resmi bir bilgiye ulaşılamadığını söyledi. Devletin yapması gereken her şeyi 35 gün boyunca baba Ekin'in kendisinin yaptığını vurgulayan Özer, en büyük endişesinin reddedilen bir gözaltı yaşanması olduğunu söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Çocuklarımızın yaşamları cehenneme çevriliyor

SONRAKİ HABER

Mithat Alam toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...