27 Mayıs 2012 09:55

İBŞTB Şehir Tiyatroları’na 5 Ödül

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2011-2012 sezonunda aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. İBB Şehir Tiyatroları, 37. İsmet Küntay Ödülleri’nde 5 ödüle birden layık görüldü.En İyi Oyun Yazarı Ödülü, Gülsün Siren Kınal’ın yazdığı, Engin Gürmen’in

İBŞTB Şehir Tiyatroları’na 5 Ödül
Paylaş

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2011-2012 sezonunda aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. İBB Şehir Tiyatroları, 37. İsmet Küntay Ödülleri’nde 5 ödüle birden layık görüldü.
En İyi Oyun Yazarı Ödülü, Gülsün Siren Kınal’ın yazdığı, Engin Gürmen’in yönettiği “Gönlümdeki Osman Hamdi Bey” adlı oyunla, Gülsün Siren Kınal’a, En İyi  Yönetmen Ödülü Hagop Baronyan’ın yazdığı, Engin Alkan’ın sahneye koyduğu “Şark Dişçisi” adlı oyunla  Engin Alkan’a verildi.
En İyi Giysi Tasarımı Ödülü “Gönlümdeki Osman Hamdi Bey” adlı oyundaki kostüm  tasarımı ile Feyza Zeybek’in, En İyi Işık Tasarımı Ödülü Aziz Nesin’in yazdığı, Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği  “Toros Canavarı” adlı oyundaki ışık tasarımı ile Mustafa Türkoğlu’nun oldu.
En İyi Müzik Ödülü ise “Şark Dişçisi” adlı oyundaki müziğiyle Selim Atakan’a verildi. Ödüller 2012-2013 tiyatro sezonunun Ekim ayında bir yerli oyunun galasında sahiplerini bulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da Edip Cansever ve Ruhi Su anıldı

SONRAKİ HABER

Sizin hayattaki renginiz ne?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...