30 Kasım 2016 07:49

Şirvan'da arama çalışmaları yapılan madende yine şev kayması

Siirt'in Şirvan ilçesinde 16 işçinin enkaz altında kaldığı madende yine şev kayması yaşandı.

Paylaş

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde şimdiye kadar 12 işçinin cansız bedeni çıkarılan bakır madeninde arama çalışmaları sürerken bir şev kayması daha yaşandı.

Gece saat 24.00 sıralarında meydana gelen olayda, arama kurtarma çalışması yapan işçilerin durumu erken fark etmesi faciayı önledi.

Siirt Valiliği'nden alınan bilgilere göre, aramaların yapıldığı sırada 2 ayrı palyada (basamak) yeniden şev kayması meydana geldi. Olay öncesi durumu fark eden görevliler, iş makineleriyle birlikte bölgeden uzaklaştı. Bunun üzerine arama çalışmalarına bir süre ara verildi.

Yetkililer, yüksek kesimde bulunan Maden köyünde kar yağışının başlaması üzerine her türlü duruma hazırlıklı olmak için çalışma başlatıldığı belirterek, "Kar çiseleme başladı. Bu konuda gerekli çalışmalar yapıldı. Aşırı kar yağması durumunda kar küreme araçları hazır bulunuyor ve kar yağmasından çalışmalar olumsuz etkilenmeyecektir. Maden Köyü yüksek olduğundan ötürü aşırı bir yağış beklenmiyor. Yağması durumunda çalışmalara devam edilip edilmeyeceğine mühendisler karar verecektir" dedi.

Ciner Grubu'na bağlı Park Elektrik'in maden sahasında 17 Kasım akşamı yaşanan şev kaymasında 16 işçi enkaz altında kalmıştı. İşçilerin 12'sinin cansız bedenine ulaşılırken  4 işçi halen toprak altında. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim beyaza büründü

SONRAKİ HABER

Yurt yangınında yitirilenlerin kimlikleri belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa