30 Kasım 2016 07:21

Adana'daki yangında muhabirimize ‘Bakan geliyor’ gözaltısı

Aladağ'daki yurt yangını için ilçede bulunan Evrensel muhabiri Volkan Pekal ve Eğitim Sen'li 4 kişi ‘Bakanlar geliyor’ gerekçesiyle gözaltına alındı.

Paylaş

Adana’nın Aladağ ilçesindeki yurtta meydana gelen yangının ardından haber takibi yapmak üzere ilçede bulunan Evrensel muhabiri Volkan Pekal ve olay yerinde incelemelerde bulunmak isteyen Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Eğitim Sen yöneticileri Mehmet Akarsubaşı, Erdal Karabulut ile sendika üyesi Erdal Uzelpasçı gözaltına alındı. Bir buçuk saat gözaltında tutulan gazeteci ve sendikacılar, Bakanların ilçeyi terk etmesinin ardından serbest bırakıldı. 

Adana’nın Aladağ ilçesinde meydana gelen yurt faciasının ardından gece saatlerinde muhabirimiz Volkan Pekal ve Eğitim Sen yöneticileri ilçeye gitti. 

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ilçeye geleceği saatlerde emniyet olay yeri ve çevresini tamamen boşalttı. Aynı dakikalarda tespitlerde bulunmak ve ailelerin acısını paylaşmak için olay yerine giden Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Eğitim Sen yöneticileri Mehmet Akarsubaşı, Erdal Karabulut ve sendika üyesi Erdal Uzelpasçı ile haber takibi için orada bulunan Evrensel muhabiri Volkan Pekal, “Karakolda bir işleminiz var, nedenini biz de bilmiyoruz” denilerek İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Gazeteci ve Eğitim Sen Adana Şube yöneticileri Bakanların gelmesinden ilçeyi terk etmesine kadar geçen bir buçuk saat boyunca Aladağ İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutuldu. Gözaltı nedeni ise polisler tarafından “Bizlik bişey değil, bize yukarıdan öyle emir geldi” şeklinde açıklandı. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Merasim Sokak saldırısının iddianamesi hazırlandı

SONRAKİ HABER

Sağanak yağış, Antalya'yı etkisi altına aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...