30 Kasım 2016 07:02

Merasim Sokak saldırısının iddianamesi hazırlandı

TAK’ın üstlendiği saldırı için PYD Lideri Salih Müslim hakkında 30 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Merasim Sokak’ta 17 Şubat 2016’da düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili iddianame hazırlandı. 68 sanık hakkında 30 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası isteniyor. 27’si askeri personel 28 kişinin öldüğü, TAK’ın üstlendiği saldırının sanıkları arasında PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in de ismi yer alıyor. Davada mağdurlar arasında ise 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan askerler de bulunuyor, üstelik biri firari.

Askeri servis araçlarına yönelik 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak’ta gerçekleşen bombalı saldırıda 28 kişi ve ile bombacı hayatını kaybetmişti. Ankara Cumhuriyet Savcılığı, saldırıya ilişkin iddianamesini hazırladı. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede 68 sanık hakkında 30’ar kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi. İddianamede Remzi Kartal, Cemil Bayık, Murat Karayılan, Fehman Hüseyin’in yanı sıra Zübeyir Aydar ile PYD Eş Başkanı Salih Müslim de “KCK üst düzey yöneticileri” sıfatıyla sanık olarak yer aldı.

İddianamede bombalı saldırıyı gerçekleştirenin Abdülbaki Sümer olduğunun kesinleştiği belirtilirken, Sümer’in kimlik tespitinin bombalı saldırı sırasında kullandığı araçta kalan el parçasından yapıldığı ifade edildi.

SAVCI ‘TAK YOK’ DEDİ

Bombacı Sümer’i KCK ile ilişkilendiren savcılık, saldırı emrini ise KCK’nin üst düzey yöneticilerinin verdiğini ve bunun KCK’nin basında da yer alan açıklamalarından da anlaşıldığını ileri sürdü. Savcılık TAK diye bir örgütün olmadığını, PKK’nin bu örgütü sivillere yönelik saldırılarını perdelemek için kullandığını iddia etti.

Savcılık, kendilerine askeri kanattan Fehman Hüseyin’in ölümüne dair resmi bir yazının gelmediğini ve bu yüzden Fehman Hüseyin’in iddianamede sanıklar arsında yer aldığını ifade etti. Savcılık, KCK’nin diğer üst düzey yöneticileri hakkında da dava açılma nedenini Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirildiğinde hakkında açılmış dava bulunmamasına bağladı.

DARBECİLER MAĞDUR

İddianamede, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan bazı askerler de mağdur sıfatıyla yer aldı. Mağdurlar arasında, Firari Tuğgeneral Ali Kalyoncu, tutuklu Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Başkanı Sinan Süer, Askeri Savcı Kurtuluş Kaya gibi darbeci askerler yer aldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bolu Dağı'nda kar, ulaşımı yavaşlattı

SONRAKİ HABER

Adana'daki yangında muhabirimize ‘Bakan geliyor’ gözaltısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...