30 Kasım 2016 05:58

İzmir Vergi Dairesinde taşeron işçilere bu ay da maaş yok!

İzmir Vergi Dairesinde taşeron olarak çalışan 64 temizlik işçisinin ücretleri 2 aydır ödenmiyor.

Paylaş

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı birimlerin temizlik ihalesini 2014 yılından bu yana yürüten Öznet Limited Şirketinde görev yapan 64 temizlik işçinin ücretleri iki aydır ödenmiyor.

Vergi Dairesine bağlı merkez ve ilçe birimlerinde asgari ücretle çalışan işçilerin ücretlerinin ödenmemesi işçiler arasında tedirginlik yarattı. Öznet Limited Şirketinin borçları nedeniyle icralık olduğu ve Vergi Dairesi Başkanlığının ücret ödemesi olarak şirkete yatıracağı paranın bloke edileceği gerekçesiyle ödemenin yapılmadığı iddia ediliyor.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığının 2017-2018 dönem temizlik ihalesi 15 Kasım 2016’da gerçekleştirilmiş, yapılan ihaleye iki aydır maaş ödemesi yapmayan Öznet Limited Şirketinin de katılması işçiler arasında tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

‘YOL PARASI OLMADIĞI İÇİN İZİN KULLANIYORUZ’

Öznet Temizlik Şirketi bünyesinde çalışan temizlik işçileri yaşadıklarını gazetemize anlattı. İhale şartnamesinde olmamasına rağmen tüm işlerin kendilerine yaptırıldığını söyleyen işçiler temizlik işçisi olarak alındıklarını fakat bu işlerin dışındaki, evrak taşıma, yemek dağıtım işleri de dahil olmak üzere her türlü işte çalıştırıldıklarını ifade ediyorlar. Ağır çalışma koşullarına karşılık asgari ücretle çalıştırılan temizlik işçileri, son iki aydır maaşlarını alamadıkları için yol parası bulamadıklarını, çözüm olarak zorunlu izin kullandıklarını anlattılar.

Bundan sonra sendikalı olarak çalışmak istediklerini söyleyen işçiler kendilerinin kadro vaadiyle avutulduğunu belirterek, kamu hizmeti yürüttüklerini kadrolu çalışmak istediklerini dile getirdiler. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da 4 çocuğa cinsel istismar iddiası 

SONRAKİ HABER

Hatay'da 31 polis gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...