30 Kasım 2016 03:57

Öğrenci yurdundaki yangına yayın yasağı getirildi!

Adana'nın Aladağ ilçesinde 11 öğrenci ve 1 görevlinin hayatını kaybettiği yangına dair soruşturma bitene kadar yayın yasağı getirildi.

Paylaş

Adana'nın Aladağ ilçesinde 11 öğrenci ve 1 görevlinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin yaralandığı yangına ilişkin yayın yasağı getirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Adana Aladağ İlçesi Sulh Ceza Hakimliği'nin 2016/150 D.İş sayılı kararı ile 29.11.2016 tarihinde Aladağ ilçe merkezinde bulunan Aladağ Özel Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen yangın ve taksirli ölüm olayına ilişkin olayına ilişkin olarak bazın basın ve yayın organlarında yanlış bilgiler verildiği, ölenlerin kimliklerinin yanlış söylendiği, söz konusu yayınların gerek ilçe genelinde gerekse yurt çapında huzur ve güven ortamı ile kamu düzenini bozucu eylem ve davranışlara dönüşebileceği ve yürütülen soruşturmanın akamete uğratılabileceği kanaatiyle yapılan ve yapılacak tüm haberlere tüm yazılı ve görsel basınla internet ortamında 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3. maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasını ve yapılan yayınların kaldırılmasına karar verilmiştir. Tüm medya hizmet sağlayıcıların dikkatine sunulur." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Oyuncu Erdal Tosun hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Son şampiyonu 'Greek Freak' durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...