29 Kasım 2016 18:32

Başbakan Yıldırım’ın Kudüs hassasiyeti!

Başbakan Binali Yıldırım: Kudüs’e sahip çıkmak geçmişe ve kimliğimize sahip çıkmaktır.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Parlamentolar arası Kudüs Platformu Kudüs ve Sürecin Problemleri Sempozyumu kapsamında verilen akşam yemeğine katıldı.

Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada, İsrail'de bugünlerde camilerde ezanın hoparlörlerle okunmasının engellenmesini öngören yasa tasarısına ilişkin gelişmeleri de yakından izlediklerini belirterek, “Din ve inanç özgürlüğüne aykırı böyle bir uygulamanın dayatılması asla kabul edilemez” dedi.

Başbakan Yıldırım Türkiye olarak Kudüs'e sahip çıkacaklarını söyleyerek “Kudüs'e sahip çıkmak, geçmişe ve kimliğimize sahip çıkmaktır. Kudüs demek, miraç demektir. Kudüs demek, ilk kıble demektir. Kudüs içine ve çevresine yerleştirilen kontrol noktaları , Müslüman ve Hristiyan toplulukların hareket serbestisini oldukça kısıtlamakta, camilere ve kiliselere erişimi engellemektedir. Amaç bellidir; bölgenin gerçek sahipleri olan kadim medeniyetleri İslam, Hristiyan inancını yıldırmak, bu şekilde şehrin tarihi yapısını ve dokusunu kökünden değiştirmek. Kudüs'ü İsrail'in ve Yahudiliğin başkenti haline dönüştürmek. Tabiatıyla bu politikalara Türkiye olarak müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Filistin Sorununa da değinen Yıldırım, “Bölgede huzurun ve barışın tek yolu, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen Filistin Devleti'nin vücut bulmasıdır. Bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti'nin kurulması başta olmak üzere, meşru talep ve beklentilerin güçlü şekilde dile getirilebilmesi için Filistin'de birlik ve beraberlik bir zorunluluktur” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Boşanmak istediği eşi tarafından bıçaklandı

SONRAKİ HABER

Sultanbeyli'de kahvehaneye silahlı saldırı: 4 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...