29 Kasım 2016 16:54

KYK yurtlarında Kuran kursu

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü protokol imzaladı; yurtlarda Kuran Kursu açılıyor.

Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Bitlis Adilcevaz Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan üniversite öğrencileri için Adilcevaz İlçe Müftülüğü, Kuran Kursu eğitimine başladı.

Kursa katılan öğrencilere Türkçe mealli Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Adilcevaz KYK Müdürü Özcan Beşkardeş, yurtta kalan öğrencilerin kursa ilgi gösterdiğini belirterek, “Yurdumuzda değişik kurslarımız devam etmektedir. Bunlardan biride Kur'an-ı Kerim öğrenme ve din dersi kursudur. Bu kurslarımızda gönüllük esastır ve isteyen öğrencilerimiz katılabiliyor. Ülkemizin geleceği olan bu gençlerimiz manevi değerlere sımsıkı sarıldıkça ülkemizin milli ve manevi değerlerine daha çok sahip çıkarlar diye düşünüyorum” dedi.

CHP’DEN MECLİSE ÖNERGE

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan Kredi Yurtlar Kurumu’na ait İl Müdürlüklerinin, resmi sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar üzerine TBMM’ye soru önergesi ve araştırma önergesi verdi.

Şenal Sarıhan KYK ile ilgili verdiği araştırma önergesinin gerekçesinde “Devlet üniversitelerinde okumak için üniversitenin bulunduğu kente gelen öğrencilerin büyük bir çoğunluğu, devlet yurtlarını tercih etmektedir. KYK’ya bağlı devlet yurtları kalacak yer seçenekleri içinde ekonomik anlamda en uygun yerlerdir. Öğrenciler için, herhangi bir ideolojik baskının olmaması gereken, kendi kararları ile hareket edecekleri, zamanlarını bilimin hizmetine verecekleri barınma mekanlarıdır” ifadelerine yer verdi.

‘MANEVİ REHBER’ EŞLİĞİNDE SOHBET

Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtların resmi sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda, öğrencilerin baskı altına alınmaya çalışıldıklarını belirten CHP’li Sarıhan“Örneğin; Kredi Yurtlar Kurumu Sivas İl Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından 13 Kasım ve 17 Kasım tarihlerinde yapılan paylaşımda ‘Manevi Rehber Eşliğinde, Gençlerle Sohbet’ yapıldığı belirtilmektedir. Bakanlığınıza bağlı olan diğer Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlükleri’nin resmi sosyal medya hesaplarında da buna benzer paylaşımların yapıldığı görülmektedir” dedi.

Hemen hemen tüm KYK İl Müdürlüklerinin hesaplarında ‘Namazda Diriliş, Gençler Her Cuma Sabah Namazında Huzurda Buluşuyor’ şeklinde çağrıların yapıldığı ve katılım gösteren öğrencilerin fotoğraflarının yer aldığını söyleyen Sarıhan “Ailelerden devlete emanet olan çocukların etkilenmemesi için Kredi Yurtlar’da bahse konu olan söylemlerin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından araştırılmasını talep ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’in TSK mensubu 2 askeri kaçırdığı iddia edildi

SONRAKİ HABER

Ümit Kıvanç’ın gözünden Türkan Elçi’nin sözünden Tahir Elçi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...