29 Kasım 2016 16:21

Çocuk Filmleri Festivali Eskişehir'de başladı

Atölye çalışmaları ve ödüllü 30 animasyon film Eskişehir’de çocuk izleyicilerle buluşacak.

Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Vakfı'nın işbirliğiyle Eskişehir'de düzenlenen 13'üncü Çocuk Filmleri Festivali başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'ndeki Çocuk Filmleri Festivali açılışına Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı. Türkiye'de ilk defa bir uluslararası animasyon filminin görme ve işitme engelliler için sesli betimlemeli olarak gösterildiği açılış töreni, aynı zamanda işaret diliyle anlatıldı.

Eskişehir'de 29 Ekim-2 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen dünyada ödül almış animasyon filmlerin ücretsiz gösteriminin yanı sıra, hikaye anlatımı ve animasyon atölyelerinin de gerçekleşeceği 13'üncü Çocuk Filmleri Festivali'nde Toronto Uluslararası Film Festivali 2015'te En İyi Kısa Animasyon Ödülü'nü kazanan 'Deniz Tutkusu' adlı film gösterildi.

Açılış töreni öncesinde Yarışma Filmleri Ana Jüri Atölyesi düzenlendi. Atölyeye katılan ve yaşları 7-12 arasında değişen Çocuk Jürisi festivalin yarışma bölümündeki filmler arasından 'Sisler Arasında' filmini en iyi film olarak seçti.

13'üncü Çocuk Filmleri Festivali'nde dünya çapında ödülller almış toplam 30 film Eskişehirli çocuk izleyicilerle buluşacak. Her gün ücretsiz olarak gösterilecek olan animasyon filmleri, 'Masalcı Abla' Fulya Aksular tarafından seslendirilecek.(Eskişehir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci yurdunda yangın: 12 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

IŞİD’in TSK mensubu 2 askeri kaçırdığı iddia edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...