29 Kasım 2016 14:56

EMEP Genel Başkanı Gürkan, tutuklu Taşkale’yi ziyaret etti

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Elazığ Cezaevinde tutuklu bulunan EMEP Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale’yi ziyaret etti.

Paylaş

17 Kasım’da Dersim’de aralarında belediye eş başkanlarının da bulunduğu 11 kişiyle birlikte tutuklanan EMEP Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale’yi EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ziyaret etti.

Ziyarete ve tutuklamalara ilişkin Evrensel’e konuşan Gürkan, ziyareti beklerken bulunduğu alandaki kütüphaneye dair “Diyanet yayınlarından kitaplar, Kur’an-ı Kerim’den seçmeler vardı. Ayrıca ‘Komünizmin İç Yüzü’ diye bir kitap da vardı. Böyle kitaplar cezaevinde niye olur ki?” dedi. Mustafa Taşkale’nin sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğunu aktaran Gürkan, Taşkale’nin herkese selamının olduğunu söyledi. Cezaevi koşullarına dair konuştuklarını da aktaran Gürkan, “12 gündür ilk defa banyo için sıcak su verilmiş. Koğuşlar soğuk. Ayrıca 6 kişilik yerde 10 kişi kalıyorlar” dedi.

Soruşturmaya ilişkin Taşkale’nin verdiği bilgileri de paylaşan Gürkan, “HDP eş başkanlarının ve DBP’li belediye eş başkanlarının tutuklaması sonrası Dersim’de yapılan eylem dışında soru sorulmuyor. Esas olarak HDP, DBP, EMEP gibi emek, demokrasi güçlerinin yaptığı bir eylemin ‘örgüt üyeliğiyle’ ilişkilendirilmesi bu dosyanın hukuki değil, siyasi olduğunu gösteriyor” dedi. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Feribot seferleri iptal edildi

SONRAKİ HABER

Demirtaş ve Yüksekdağ’dan Castro mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...