29 Kasım 2016 14:36

'İşimize geri döneceğiz, ama onlar burada olmayacaklar'

BES Ankara OSTİM Vergi dairesinde ihraç edilen büro emekçileri için eylem düzenledi.

Paylaş

Ankara OSTİM Vergi Dairesi'nde çalışan büro emekçileri ihraç edilen 2 arkadaşları için işyeri önünde eylem yaptılar. Büro Emekçileri Sendikası'nın (BES) düzenlediği eyleme diğer kurumlardan büro emekçileri de destek verdiler.

Eylemde konuşan BES Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Çakmak, OSTİM Vergi Dairesi'nde biri işyeri temsilcisi ve biri şube yöneticisi olan 2 üyelerinin ihraç edildiğini söyledi. Ardından söz alan ve OSTİM Vergi Dairesi'nde BES işyeri temsilcisi olan Özgür Hüseyin Kahraman, hükümetin çıkardığı KHK ile darbecilerle değil, kendisine muhalif gördüğü kesimlerle mücadele ettiğini söyledi. Bu saldırıların gelip geçeceğini belirten Kahraman, "Biz buraya döneceğiz ancak onlar burada olmayacak" dedi.

İhraç edilen BES üyesi Mürüvet Saltık ise "Biz eşit işe eşit ücret dediğimiz için parasız eğitim sağlık istediğimiz için işten atıldık. Bizi engel gördükleri için, bizim yerimize yandaşları almak için bizleri ihraç ettiler. Bu ihraçlarla iş güvencemiz ortadan kaldırıldı. Ancak sendikamızın kazanacağına, işimize geri döneceğimize inanıyoruz" diye konuştu. 677 Sayılı KHK ile aralarında sendika genel başkanı Fikret Aslan’ın da bulunduğu 97 BES üye ve yöneticisi ihraç edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş, CHP’lilere konuşma metnine sansürü anlattı

SONRAKİ HABER

Pervin Buldan yeniden meclis kürsüsüne çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...