29 Kasım 2016 14:20

Fuhuşta Türkiye kaçıncı sırada?

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye'de yaşanan fuhuş ve fuhuşa maruz kalan çocuk ve kadınlar ile alakalı meclise bir dizi soru önergesi verdi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adana'da 14 yaşındaki kız çocuğu ve babasının yönettiği ileri sürülen fuhuş çetesi çökertilmesi hatırlatarak, “Çocuk ve kadınların fuhuşa sürüklenmesinde Türkiye dünya genelinde kaçıncı sıradadır?” diye sordu.

Adana'da çocuklarını kaçırdıkları kadınlara şantaj ya da şiddet yoluyla fuhuş yaptıran, 14 yaşındaki kız çocuğu ve babasının yönettiği ileri sürülen fuhuş çetesi çökertilmişti. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu söz konusu çeteyi Meclis gündemine taşıyarak, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bahse konu fuhuş çetesi ile bağlantılı olan kaç kişi gözaltına alındığının açıklanmasını isteyen Tanrıkulu, gözaltılar sonrasında söz konusu kişilere ilişkin, “Serbest bırakılan kişiler hangi gerekçelerle serbest bırakılmıştır, 14 yaşındaki kız çocuğu ve babasının akıbeti nedir?” diye sordu. '

BAKANLIKLAR NE YAPTI?

Başbakan Yıldırım'ın son 10 yılda Türkiye genelinde illere göre toplam kaç fuhuş çetesinin çökertildiğini de açıklamasını isteyen Tanrıkulu, “Son 10 yılda Türkiye genelinde illere göre toplam kaç çocuk fuhuşa sürüklenmek amacıyla kaçırılmıştır, toplam kaç çocuk kaçırılarak aile bireyleri şantaj ya da şiddet yoluyla fuhuşa sürüklenmek istenmiştir?” sorularına yanıt istedi.

Kaçırılan ya da fuhuşa sürüklenmek istenen çocuklara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı destekleri de merak eden Tanrıkulu, “2002 - 2016 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre kaç çocuk (erkek ve kız çocuk olmak üzere) ve kadın fuhuşa sürüklenmiş, çocuk ve kadınlardan kaçının yardım çağrısına Devlet el uzatmıştır, çocuk ve kadınların fuhuşa sürüklenmesinde Türkiye dünya genelinde kaçıncı sıradadır? ” sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlanmasını istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Siber fidyede dünya dördüncüsü

SONRAKİ HABER

Adana Valiliği'ne yönelik saldırıyı TAK üstlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...