29 Kasım 2016 13:09

GMİS’te olağanüstü tartışması kızışıyor

Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu, olağanüstü kongre taleplerini konuşmak üzere toplandı, talepler reddedildi.

Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, bir süredir tartışması süren olağanüstü kongreyi konuşmak için toplandı. Toplantı sonunda, muhaliflerin talepleri kabul edilmezken gözler olağanüstü kongre çalışmasını yürüten Üzülmez ve Karadon şubelerine çevrildi.

Olağanüstü çalışmasını yürütenlerin hem delege sayısı açısından iki önemli müessese olmasına rağmen genel merkez yönetimine giremeyen Üzülmez ve Kozlu müesseselerinin işçileri olduğu belirtildi. Eşini bacağından vuran Genel Sekreter Hakkı Arslan’a tepki gösteren ve TTK’ye işçi alımı konusunda sendikanın yetersiz kaldığı eleştirisini yönelten muhalifler, olağanüstü talebini içeren imzalarını teslim etmeye başladı. İmza sayısının kongreyi toplayabilmek için yeterli sayısının üzerine çıktığı ifade edildi. Öte yandan muhalifler Arslan’ın istifa etmesi halinde olağanüstü kararından vazgeçilebileceğini de dile getirmişlerdi.

Ancak önceki gün toplanan GMİS Yönetim Kurulu toplantısından Hakkı Arslan’la devam etme kararı çıktı. Toplantı sonrası açıklama yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, olağanüstü kongre talebinin yasal hak olduğunu ancak sendikaya zarar verdiğini ileri sürdü. İmza toplayanları eleştiren Demirci, “Bir yandan TTK’nin özelleştirilmesi, maden makineleri fabrikasının yerinin değiştirilmesi gibi tahrik edici açıklamalar yapılırken öte yandan GMİS’in olağanüstü kongre yapması için imza toplanıyor. Bu şartlarda sonuç alamayacaklarını bile bile ısrarcı olarak, özellikle Başbakanın Zonguldak ziyareti öncesinde bu girişimde bulunmakla, sadece düşmanların değirmenine su taşımaktadırlar” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODS işçilerinin eylemi kazanımla sonuçlandı

SONRAKİ HABER

Analık yönetmeliği ‘müjde’ değil hak gasbı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...