29 Kasım 2016 11:20

Kılıçdaroğlu: İğneden ipliğe her şeye zam gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ekonomik sorunlara değindi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Esnafın sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, 10 milyon esnafın hepsinin kan ağladığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Diyelim ki bir esnaf iki ay prim ödeyemedi. Doktora gittiği zaman devletin doktoru bakmıyor. Esnaflar buna itiraz etmediler, kusura bakmasınlar etmediler. Esnafa iş göremezlik ödeneği ödenmiyor. Çünkü 'sesi çıkmaz' diyorlar. Esnaf kira öder, stopaj da öder. Bu adil midir, değildir. Esnaf itiraz ediyor mu, etmiyor. İşçiye işsizlik maaşı ödeniyor. Ama esnaf işyerini kapatınca bu para ödenmiyor. Esnaf itiraz etmiyor. Bu gerçeği biliyor" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, esnafların güvencesine dair kanun teklifi verdiklerini de ekledi.

"Esnafa kredi verecek kuruluşun başındaki kişi AKP Yozgat Milletvekili, ayda 50 bin TL maaş alıyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Sana verecek para zaten kalmıyor ki. Sen bunun hesabını sormuyorsun, ben bunun hesabını soruyorum" diye belirtti.

'YARIN ÖBÜR GÜN SENİN DE KAPINA GELİR'

Günlerdir Ankara'da oturma eylemi yapan ve 17 kez gözaltına alınan akademisyen Nuriye Gülmen'e de değinen Kılıçdaroğlu, Gülmen'e destek için Trabzon'da oturma eylemi yapan öğretmenler ile tartışan esnafı hatırlatarak, "Şimdi ben bu esnaf kardeşime sesleniyorum. Eğer adaleti savunmazsak yarın bir gün senin de kapına gelirler" dedi.

'DAHA ZAMLAR YANSIMADI'

Ekonominin kötü yönetildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ın "Her şeyi getirip dolara bağlamaya gerek yok" açıklamasına "Kardeşim petrol neye bağlı, dolara bağlı. Dolar fiyatı düştüğü zaman Türkiye'de benzin fiyatını düşürdün mü? Doğal gaz dolara bağlı. Doğal gaz bütün dünya da düştüğü zaman sen düşürdün mü? Köprü, otoyol geçişleri dolara bağlı" diye karşılık verdi. Daha zamların yansımadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "İğneden ipliğe her şeye zam gelecek. En büyük zararı esnaf ve tüketici görecek" diye konuştu.

Yaşanların toplumun gözünden kaçırılmak istendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bütün bunların sebebi ekonomi değil, yaşanan siyasi kriz. Türkiye'yi kim yönetiyor belli değil" dedi.

'ASKERLERİ KİMİN VURDUĞUNU BİLİYORLAR'

El Bab yakınlarındaki hava saldırısında yaşamını yitiren askerlere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Kimin vurduğunu biliyor ama söyleyemiyorlar. Bir sürü şehit geliyor. Biz demedik mi Suriye'de ne işiniz var, iç işlerine karışmayın, diye. Suriye'de Amerika var, Rusya var, İran var. Herkesin yetkisi var bir bunların yetkisi yok. Bir ABD'ye telefon bir Rusya'ya telefon. Dış politikada her türlü tavizi verecektir. Dışarıda meşruluğu sıfırlanmış bir hükümet var. Putin tüm istediklerini alacak, 'ben artık domates de almıyorum' diyecek. Burunlarını sürtecek. Ben merak ediyorum ve Binali Yıldırım’a soruyorum; Putin’e ne sözler verdiniz ve ne tavizler vereceksiniz?" diye sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP grubunda Demirtaş'ın mesajı okundu: Özgürlük kazanacak

SONRAKİ HABER

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Karaburun RES soruları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...