27 Mayıs 2012 07:37

Alibeyköy yıkıma karşı ayakta

İstanbul Eyüp’te kentsel dönüşüm projelerine karşı bir araya gelen Eyüp- Alibeyköy Konut Hakkı Meclisi bileşenleri, yüzlerce mahallelinin katıldığı kitlesel bir eylem yaptı. Alibeyköy’ün 6 mahallesinde yürütülen çalışmalar sonucu bir araya gelen yüzlerce kişi, sık sık “İşgalci değil, hak

Alibeyköy yıkıma karşı ayakta
Paylaş

Eyüp-Alibeyköy Konut Hakkı Meclisi adına açıklamayı ise Göksal Mercan yaptı. Semtlerinde bulunan beş mahallenin sıkıntılarını dile getiren Mercan, bu eylemin çalışmalarının başlangıcı olduğunu söyleyerek birlikte mücadele etmenin önemini vurguladı.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, Kentsel Dönüşüm yasasıyla zenginin daha zengin fakirin daha fakir olacağını söyledi. Eyüp halkının kentsel dönüşüm projelerine karşı vereceği mücadelenin sonuna kadar yanında olacaklarını belirten Önder, “Siz barınma hakkınız için ayağa kalkarsanız biz hemen sizin omuz hizanızda olacağız. Gerekirse ilk copu, ilk gazı biz yiyeceğiz” diye konuştu.  

SIRA BARINMA HAKKINDA

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye’nin dış borcunun 100 milyar dolar olduğunu söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da, “Bugün ise bu borç 400 milyar dolara ulaştı. AKP, bu borcu kapatmak için elimizde olan her şeyi sattı. Sıra barınma hakkına geldi” dedi.

Bir diğer CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, Meclis’ten geçen yasa hakkında bilgi verdi. Hükümetin kentsel dönüşüm yasasıyla yandaşlarına rant sağlamak istediğini belirten Tanal, halkın barınma hakkının sermayeye peşkeş çekildiğini vurguladı.

ÖDP İstanbul İl Başkanı Avni Gündoğan da , sonuna kadar Eyüp’te başlatılan kentsel dönüşüm mücadelesinin yanında olacaklarını kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)


‘EVLERİMİZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

Eylemde mahalleliler de söz aldı. Çırçır Mahallesinden Erdem Dursun, işgalci olmadıklarını sadece barınma haklarına sahip çıktıklarını ifade etti. Karadolap Mahallesi’nden Kenan Gül, Tema Parkı inşaatı yüzünden evlerinin yıkılmak istendiğini belirtti. Ortak mücadelenin önemine vurgu yapan Gül, “Biz birlik ve beraberlik içinde bir mücadele yürütürsek eminim ki bu kentsel dönüşüm projesi geri çekilir” dedi. Erzurum Gümüşlük Köyü Derneği Başkanı Tekin Demir, defalarca belediyeye başvurduklarını ve hakaretlere maruz kaldıklarını söyledi. Öte yandan sık sık, sokak ve mahallerinde çalışmaya aktif katılmak isteyenlerin  isim ve telefonlarını yazdırmaları için anonslar yapılan eyleme 100’e yakın kişinin ismini yazdırması dikkat çekti.

ÖNCEKİ HABER

Gökçek'ten twitter'da kürtaj hakareti

SONRAKİ HABER

MKÜ’deki açlık grevi sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...