28 Kasım 2016 22:22

ABD'nin Wisconsin eyaletinde oylar yeniden sayılacak

Donald Trump’ın kazandığı Wisconsin’de oylar yeniden sayılacak. Wisconsin'de seçimleri kazanan Trump 1 milyon 404 bin oy almıştı.

Paylaş

ABD'nin Wisconsin eyaletindeki seçim komisyonu yazılı bir açıklama yaparak, Yeşil Parti adayı Jill Stein'in ve Yenilik Partisi adayı Rocky Reque DeLa Fuente tarafından yapılan itirazı kabul ettiklerini açıkladı. Toplam 3 Demokrat Parti ve 3 Cumhuriyetçi Parti’den oluşan komisyonun oyların sayım işlemine perşembe günü başlayacağı belirtildi.

Wisconsin eyaletinde seçimleri kazanan Trump 1 milyon 404 bin, Demokrat Parti adayı Clinton ise 1 milyon 381 bin 823 oy almıştı. Yeşil Parti adayı Stein 31 bin 6, Yenilik Partisi adayı Rocky Reque DeLa Fuente ise bin 514 oy almıştı.

Sputnik’te yer alan habere göre, Seçim Komisyonu Başkanı Mark Thomsen, oyların tekrar sayılması durumunda sonuçta bir değişiklik beklemediklerini belirterek, “Bu sayede sonuçları tekrar gözden geçireceğiz ve sistemimizin adaletli olduğunu bir kez daha göstermiş olacağız” dedi.

Ülkedeki bilgisayar uzmanları elektronik oy verme makinesi bulunan üç eyalette Clinton'a verilen oyların tahminlerden yüzde 7 daha düşük çıktığını ve yeniden sayılması gerektiğini söylemişti. Wisconsin de bu eyaletler arasındaydı. Seçimlerden zaferle çıkarak başkan seçilen Trump, Wisconsin eyaletinde başkanlık seçimi oylarının yeniden sayılmasına yönelik çağrıyı 'sahtekarlık' olarak nitelendirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da Kuş Gribi virüsüne rastlandı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da 9 ilçede elektrik kesilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...