28 Kasım 2016 16:51

Hacettepe’de bir kadın öğrencinin kaçırıldığı iddia edildi

Ankara Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde bir kadın öğrencinin otostop çekerken kaçırıldığı iddia edildi.

Paylaş

Ankara Hacettepe Üniversitesi Beytepe Köprüsü’nde bir kadın öğrencinin otostop çekerken kaçırıldığı iddia edildi. Olayı duyuran Hacettepe Kadın Çalışmaları Topluluğu “Hacettepe'de otostop tacizine uğramayan kadın yok. Ancak ulaşım krizini çözmek yerine, öğrencilerin ‘macera’ aradığı söylenerek sorun defalarca geçiştirildi” denildi.

Kaçırma olayına tanık olan İrem Ay, otostop çekenlerin yanına yaklaşan bir aracın kadın öğrenci bindikten sonra binmek isteyen erkek öğrenciyi iterek gaza bastığını söyledi. Erkek öğrencinin bir süre sürüklendiğini anlatan Ay, arabanın siyah bir Renault Clio olduğunu bildirdi. Kaçırılan kadın öğrencinin ismi öğrenilmezken, öğrenciler olayı polise bildirdi.

'OTOSTOP TACİZİNE UĞRAMAYAN KADIN YOK'

Olayın duyuran Hacettepe Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu'nun yaptığı açıklamada “Hacettepe'de ulaşım krizinin geldiği noktada kadınların enformal yollarla ulaşım çabasının ne gibi bedelleri olduğunu gözler önüne sermek istiyoruz. İstismar tartışmaları sönümlenmemişken; Hacettepe'de kadınların başına gelenler bu vahim meselenin ciddiyetini bir kez daha açığa çıkarıyor. Bugün Hacettepe'de otostop tacizine uğramayan kadın yok, ancak ulaşım krizi çözülmek yerine öğrencilerin 'macera' aradığı söylenerek defalarca geçiştirildi. HÜKÇAT olarak yaşanan ulaşım krizini ısrarla çözemeyen rektörlüğü açıklama yapmaya ve olayı aydınlatmaya çağırıyoruz. Gelinen noktada bu durum Hacettepeli kız kardeşlerimizin hayatıyla ödenebilir. Kadınların bir Özgecan Aslan cinayetine daha tahammülü olmayacak” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yoksulluk ölümün kıyısına getirdi

SONRAKİ HABER

General Elektrik işçileri vardiya çıkışında eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa