28 Kasım 2016 15:44

İzmir’den Tahir Elçi için adalet çağrısı

Tahir Elçi katledilişinin birinci yılında İzmir’de yapılan eylemde Elçi’nin faillerinin bulunması çağrı yapıldı.

Paylaş

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Çağdaş Hukukçular Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, İnsan Hakları Derneği, bir yıl önce, Sur'da yaşanan çatışmalarda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare’nin önünde açıklama yaparken vurularak öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için eylem yaptı.

Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan eylemde Elçi’nin posterleri ve ‘Tahir Elçi Sizi İzliyor’, ‘Tahir Elçi Ölümsüzdür’ yazılı dövizler açıldı. İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan da basın açıklamasına katıldı. Açıklama yoğun yağmur yağışına rağmen kalabalık geçti.

‘ADALET ARAYIŞIMIZ DEVAM EDECEK’

Basın açıklamasını okuyan Avukat Eylem Yıldızer, Tahir Elçi’nin, yaşadığı coğrafyanın iğne ile kuyu kazamaya benzeyen adalet arayışına kendini vakf ettiğini ifade ederek “Aradan geçen bir yıllık sürede anlaşıldığı gibi Elçi'nin öldürülmesi sadece bir avukatın, bir baro başkanın öldürülmesi değildi. Yaşadığımız karanlık günlerin getirdiklerine bakıldığında, hukuk ve adalet düşüncesine yönelmiş tüm antidemokratik düzenleme ve uygulamalara karşı söz söyleyecek bir hukuk ve adalet hattının Elçi şahsında o günlerden hedeflendiği anlaşılmaktadır. Ancak Elçi'yi öldürenlerin unuttukları ve hesap edemedikleri bir hususu belirtmeyi görev bilmekteyiz. Elçi, hiçbir zaman yalnız değildi. Bizden biriydi. O, geride binlerce elçi bıraktı. Adalet ve hakikat arayışımız bitmedi, bitmeyecek” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale'de şiddetli sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

SONRAKİ HABER

Özgürlük Nöbeti'nin 28'incisi gerçekleştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...