28 Kasım 2016 14:59

Turgay Olcayto için saygı günü

Doğuş Üniversitesi, 23 Kasım’ı usta gazeteci Turgay Olcayto için saygı günü olarak belirledi.

Paylaş

Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto için Saygı Günü düzenledi. Başkan Olcayto’nun hayatından görüntülerin gösterildiği toplantıda katılımcılar, Olcayto ile ilgili anılarını paylaştı. Başkan Olcayto için düzenlenen saygı günü ilk olarak “Gazeteciliğin Dünü Bugünü” başlıklı panelle başladı. Doğuş Üniversitesi Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen panele; TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı, gazeteci yazar Altan Öymen, Bizim Gazete Yazarı Fehim Üçışık, Prof. Dr. Hamide Zafer’in aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KORUMAK HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR’

Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Zafer,  konuşmasında “Basın özgürlüğünü korumak her geçen gün zorlaşıyor. Basın özgürlüğü habere ulaşma, haberi yorumlama ve kamuoyuna ulaştırma hakkını içeriyor.  Kamuoyunun bilgilenme hakkını içeriyor. İfade özgürlüğü, hukuk açısından  son derece önemli” dedi.

TGC Başkanı Turgay Olcayto ise “Türkiye’de demokrasinin yeşermesini bekliyoruz. Tek parti döneminden demokrasiye geçiş yaptık ama gerçek anlamda demokrasiyi yurttaşlar hiçbir dönemde yaşama fırsatı bulmadılar. Bugün Türkiye’de bir garip görünüm var. Dışarıdaki gazeteci meslektaşlarımızla konuşurken çok şaşırıyorlar. Ölçü dünyada sendikalı gazeteci oranının en az yüzde 25 olması. Bizde ise yüzde 2,5. İspanya, Almanya gibi ülkelerde bu rakamın yüzde 85’lere çıktığını söylüyorlar” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMİS sözleşmesinde anlaşma sağlanamadı

SONRAKİ HABER

Sağanak yağış Ayvalık'ı vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...