28 Kasım 2016 14:03

İstismar savunusu yapan gazeteci hakkında suç duyurusu

Köşesinde ‘Çocuk gelin yoktur, Mervelerde ders çalışan kızlar vardır’ diyen Hüsamettin Edebali hakkında Manisa’daki kadınlar suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Geçtiğimiz gülerde Manisa’da “Yeni Manisa” isimli bir gazetede köşe yazan ve yazısında “Çocuk gelinler yoktur Mervelerde ders çalışan kızlar vardır” diyen Hüsamettin Edebali’ye sosyal medyadan tepkiler sürerken Manisa’daki Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Semiha Hasgör, “Ülkemizde özellikle son 10 yılda yaşanan çocuk istismarı vakaları göz önüne alındığında istismar mağduru çocukların büyük çoğunluğunun kız çocuğu ve istismarcıların yetişkin erkek olduğu görülmektedir. Çocuğa yönelik istismar sapkın bir davranıştır. Kanaatimizce tüm istismarcılar, istismara yardım edenler, göz yumanlar ve bunu savunanlar sapıktır. Ayrıca istismarcıların kadınlar olması durumunda “sapık kadın vardır” demekten çekinmeyeceğimizi de belirtmek isteriz” dedi.    

‘İNSANLIK SORUMLULUĞUDUR’

Bu durumu istatistik açıdan da değerlendiren Hasgör, “Yaptığımız araştırmalar sonucunda; istismar mağduru çocukların anneleri tarafından bu duruma itildiği, haberleri olsa babalarının bu duruma engel olacağı, sapkın davranışlar sergileyen ya da sergilemeyen erkeklerin nasıl kadınlar tarafından yetiştirildiği, konularında herhangi bir veriye ulaşamadık.  Çocuk istismarı suçlarında Merveleri, anneleri ve babaları mantık dışı ithamlarla zan altında bırakmak yerine TCK’nın 278. Maddesi uyarınca ilgili mercilere şikayet etmenizi tavsiye ederiz. Çünkü bu bir “kadınlık” ya da “erkeklik” değil, “insanlık” sorumluluğudur, ayrıca vatandaşlık yükümlülüğüdür” şeklinde konuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği olarak çocukların, gençlerin ve kadınların geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Hasgör,”Kadın ve çocuk düşmanlarından hesap soracağız” dedi. (Manisa/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ziraat Türkiye Kupası maçları başlıyor

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ ve HDP'li iki vekile yeni dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...