28 Kasım 2016 13:52

EMEP'ten Castro için taziye ziyareti

Emek Partisi heyeti Cuma günü hayatını kaybeden Fidel Castro için Küba Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ve beraberindeki heyet, Cuma günü hayatını kaybeden Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro için, Küba Büyükelçiliğine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals tarafından karşılanan heyet adına konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, ziyarette üzüntülerini iletti ve “Castro, anti-emperyalist mücadelesiyle dünya halklarına örnek olmuş ve ileri adım atılacağını göstermiştir. Bu acı sadece Küba halkının acısı değil tüm dünya halklarının acısıdır. Castro şahsında söz veriyoruz ki, işçi sınıfı kazanacak, dünya halkları kazanacak” dedi.

'FİKİRLERİ YAŞAMAYA DEVAM EDECEK'

EMEP Genel Başkanı Gürkan'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Büyük Elçi Casals ise “Bu acı işçilerin ve devirimcilerin acısıdır. Bugün Küba halkının sizler gibi dostları varsa Castro sayesindedir. Onun 90 yıllık mücadelesi sayesinde bugünlere gelindi. Mücadele etmeyi ve direnmeyi bize öğretti. Barış içerisinde devrimin bilinciyle yaşamaya devam edeceğiz. Castro fiziki olarak aramızdan ayrılmış olabilir ancak fikirlerde ve yüreklerimizde yaşamaya devam edecek” diye konuştu.

EMEP Genel Başkanı Gürkan, Büyük Elçi Casals'la görüşmesinin ardından Castro için oluşturulan taziye defterine, Castro'nun ölümüyle ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Türk’ün tutukluluğuna itiraz edildi

SONRAKİ HABER

Ziraat Türkiye Kupası maçları başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...