28 Kasım 2016 13:44

Ayhan Bilgen: Bu ülkede devleti en iyi tanıyan HDP!

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, MYK toplantıları sonrasında açıklamalarda bulundu. Bilgen, İçişleri Bakanı Soylu'nun söylemlerini eleştirdi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında bir açıklama yaptı. Yerel toplantılar hakkında bilgi veren Bilgen, bu toplantıların dönemin ana belirleyicisi olacağını ifade etti.

Hükümetin HDP’ye dönük ağır ifadeler kullandığını ve bu ifadelerin sıradanlaştırılmaya çalışıldığını söyleyen Bilgen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP’yle ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Bilgen; “Bu ülkede devleti en iyi tanıyan HDP’lilerdir. HDP’liler on yıllardır devletin zulmünü, devlet adına devlet yetkililerince yaşanan dışlamayı yaşıyor. Ancak biz başka şeyler tanımak istiyoruz, sağduyu ile, kapsayıcı siyaset üretmek ile, tüm toplumun geleceğini ortak akılla belirleyen bir devletle tanışmak istiyoruz. Ancak kendilerinde bunu yapabilecek bir birikim olmadığını biliyoruz” dedi.

‘TEK ADAMLIĞA KARŞI TAVRIMIZ NETTİR’

Anayasaya tartışmalarına ilişkin kampanya hazırlıkları olduğuna da dikkat çeken Bilgen; “Bizim tek adamlığa karşı tavrımız son derece nettir. Ancak bu referandumu adeta tartışmayı engellemek için bir oldu bittiye getirme eğilimini görüyoruz. Tıpkı OHAL konusunda olduğu gibi Hükümet içinde farklı eğilimler var. Ben OHAL’in bitmesini istiyorum kardeşim, diyen bakanlar var” çaıklamasında bulundu.

‘BAĞIMSIZ YARGI SÜRECİ TARİFİYLE SİYASİ SORUMLULUK ÖRTÜLEMEZ’

Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte cezaevinde tutuklu bulunan milletvekilleriyle görüşmeler yapıldığını da belirten Bilgen, “Adalet Bakanının izni ile cezaevinde vekillerle görüşme yapılabiliyor. Bunun izahı olamaz. Diğer partiler bu hukuksuzluğa karşı ne kadar sesini yükseltirse o kadar demokrasiyi sahiplenmiş olacaklar, bu sadece HDP ile dayanışma tutumu değildir. Bu sürecin siyasi sorumluluğunun AKP’ye ait olduğu gerçeğini kimse örtemez. Kimse ‘bağımsız bir yargı süreci’ tarifi yaparak siyasi sorumluluğunu örtemez” dedi.

‘OHAL’İN TÜRKİYE’YE FATURASINI TARTIŞMAK GEREKİR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın OHAL’i bir rest olarak kullandığına dikkat çeken Bilgen, “OHAL’in Türkiye’ye faturasını tartışmak gerekir. Bunun dışında her türlü polemik ülkeye zarar vermektedir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayyım attığı işçiyi daha düşük ücretle işe aldı

SONRAKİ HABER

YÖK kadrosuz bırakılan ÖYP'liler için ek madde yayınladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...