28 Kasım 2016 13:13

‘Vekilin tutuklanması şiddetin önünü açar’

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker tutuklu HDP'li vekiller ve 'Teslim Olmayacağız' mitingine dair açıklamalarda bulundu.

Paylaş

HDP’li vekillerin tutuklanmasını eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “Seçilmiş parlamenterleri tutuklu olarak yargılarsak şiddetin önünü açarız” uyarısında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, 20 Kasım’da İstanbul Kartal’da düzenlenen ‘Teslim Olmayacağız’ mitingine ve tutuklu HDP’li vekillere dair değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin katılmaktan vazgeçtiği mitinge kendisinin katıldığını belirten CHP’li Şeker, halkın barış için bir araya gelmesinden korkanların bu mitingi kullanmaya çalıştığını ifade etti. Şeker, bu amaçla da mitingin hükümete yakın medya tarafından hedef gösterildiğini söyledi.

Mitinge 50’ye yakın kuruluşun katıldığını ve bu kuruluşların İstanbul Valiliğinden resmi izinli olarak katıldığını hatırlatan Şeker, burada esas olanın OHAL ve kanun hükmünde kararnamelere (KHK) karşı “Teslim olmayacağız” demek olduğunu vurguladı.

Ancak hükümete yakın medyanın ise, mitingden iki gün önce kimi fotoğraflar servis etmeye başladığını hatırlatan Şeker, bu duruma “O kadar hızlı gidiyorlar ki, iki gün sonrasını halka sunabiliyorlar. Bu bir provokasyondur. ‘Burada yasa dışı örgütlerin bayrakları açılacak’ dediler. Halbuki hiçbir yasa dışı flama, bayrak orada dalgalanmadı. Oysa bunu da yasa dışı bir işmiş gibi ortaya koydular” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP’li Şeker, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte HDP’li diğer vekillerin tutukluluk durumuna da dikkat çekti.

“Seçilmiş parlamenterleri tutuklu olarak yargılarsak şiddetin önünü açarız” diye uyarıda bulunan Şeker, diyalog ve müzakere için vekillerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. Şeker, “Sadece birileri konuşurken çözüm olmaz. Halk çözüm istiyor, barış istiyor. Dört partinin oturarak konuşması lazım. Saklayacak bir şeyleri olmayanların tutuklu vekilleri tecrit etmelerine de gerek yoktur” diye konuştu. (İstanbul/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji İstanbul için yağış saati verdi

SONRAKİ HABER

Bulgaristan ve Yunanistan'dan mültecilere yeni engeller

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...