28 Kasım 2016 12:34

Irak’ta 2 bin Arap peşmergeye katılıyor

Irak’ta Arap aşiretleri, peşmerge olmak için Federal Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’ye talepte bulundu.

Paylaş

Irak’ta Arap aşiret liderleri, peşmerge olmak için Federal Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’ye talepte bulundu. Erbil merkezli Rudaw’ın haberine göre oluşturulacak Arap peşmerge tugayının görevi ise  Musul’un Zummar ilçesi ve çevresini korumak olacak.

Başvurular iki hafta önce başladı. Araplardan oluşacak tugay, Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı bünyesinde kuruluyor.

Rudaw’a konuşan Ninova el Arabiya Güçleri Sözcüsü Şeyh Muzahım el Huvet, “İsim Batı Dicle Peşmerge Tugayı olacak. Zummar, Rabia, Eyaziye ve Şengal’e bağlı bazı köylerdeki Araplardan oluşacak. Görevleri bölgeyi korumak. Peşmerge Bakanlığının komutasında olacaklar” dedi.

İlk tugay için başvuruların 24 Kasım’da tamamlandığını ve 2 bin kişinin isim yazdırdığını söyleyen El Huvet, “Bu hafta içinde Sıhela yakınlarındaki karargahta eğitimlere başlanacağını öngörüyoruz” diye belirtti.

Musul’un Rabia ilçesine bağlı 154 köy bulunuyor. Ağustos 2014’te IŞİD’in ele geçirdiği bölge, Ekim 2015’te peşmerge güçleri tarafından alındı. Zummar’ın önde gelen isimlerinden Şeyh Ali Rakan, yaklaşık 50 kişiyle birlikte peşmerge olmak için başvuruda bulundu.

Şeyh Rakan, “Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’den, bu tugayın oluşturulmasını kendimiz talep ettik. Çünkü iki yıldır bu bölgedeyiz ve Kürdistan Bölgesi’nin yönetimi altındayız. Durumumuz çok iyi. Sonuna kadar Kürdistan Bölgesi’ne bağlı kalmak istiyoruz”  dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Elçi’nin mezarlık anması: Sen bizim beyaz güvercinimizdin

SONRAKİ HABER

Meteoroloji'den 2 il için 'aşırı yağış' uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...