28 Kasım 2016 10:56

HÜDA PAR'a göre çocuk yaşta evlendirme meşru!

HÜDA PAR Genel Başkanı, cinsel istismar düzenlemesi üzerine yaptığı açıklamada, çocuk yaşta evlendirmenin meşru olduğunu iddia etti.

Paylaş

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çocuk yaşta evlendirmenin "toplumun meşru gördüğü bir gerçek olduğunu" iddia etti.

Antalya'da kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Zekeriya Yapıcıoğlu, “Erken yaşta evlilik toplumumuzun bir gerçeğidir. Kanun nazarında bu suç olsa mahkemeler o yaşta evlenen kişileri cinsel istismarcı olarak değerlendirip veya ailelerle birlikte onlara ceza verse bile toplumun nazarında, örfünde, kültüründe bu meşru bir şeydir" şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu, "toplumun meşru gördüğü bir şeyin tepeden inme kanunlarla yasaklanıp insanlara 'tecavüzcü' damgası vurulduğunu" öne sürdü.

Yapıcıoğlu bu sözler üzerine de "Elbette çocuklara tecavüz edenlerin, zorla onların bedenlerine göz koyup hayvani heveslerini tatmin aracı olarak görenlerin en sert şekilde cezalandırılması lazım. Hatta bize göre çocuk yaştaki birine tecavüz edenin cezası idamdan başka da olmamalıdır. Ama kanunun öngördüğü yaştan küçüktür diye toplumun tamamen meşru gördüğü bir şekilde evlenenlerin aynı kategoriye konulması kabul edilebilecek bir şey değildir" diye konuştu.

Yapıcıoğlu, AKP'nin bu önergeyi yeterince anlatamadığı için geri çektiğini söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Meslektaşları Elçi'yi Ankara'da andı

SONRAKİ HABER

Sancaktepe'de 10 evi su bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa