28 Kasım 2016 10:47

Eğitim Sen: Açığa alınan herkes görevine iade edilmeli

6 bin üyesi görevine iade edilen Eğitim Sen, ihraç edilen tüm eğitim emekçilerinin eksiksiz olarak görevlerine dönmesi gerektiğini açıkladı.

Paylaş

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu, geçtiğimiz günlerde açığa alınan öğretmenlerden 6 bininin göreve iadesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, açığa alınan tüm eğitim emekçilerinin eksiksiz olarak görevlerine iade edilmesi gerektiği vurgulandı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, OHAL sonrasında hukuki olmaktan ziyade siyasi ve idari tasarruflar üzerinden hayata geçirilen uygulamaların hızla toplumun muhalif kesimlerine ve mücadeleci sendikalara yöneldiği ifade edildi.

Hiçbir somut hukuki delile dayanmayan KHK ihraçları ve açığa almalar nedeniyle yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin eğitim hakkının siyasi iktidar eliyle engellendiği belirtilen açıklamada, sendikal eylemler gerekçesiyle çoğunluğu Eğitim Sen üyesi 11 bin 301 eğitim emekçisinin 8 Eylül günü açığa alındığı hatırlatıldı. Açığa almalara yönelik yapılan eylemler, dayanışma etkinlikleri ve Türkiye ve dünya kamuoyuna yönelik yoğun çalışmalar sonucu 6 bin 7 öğretmenin görevine iade edildiği  dile getirilen açıklamada, “MEB’in sendikal eylem nedeniyle 11 bin 301 öğretmeni açığa alırken, sadece 6.007 öğretmeni görevine iade etmesi, göreve iade edilmeyen eğitim emekçilerine yönelik hukuksuz tutumun sürdüğünü göstermektedir. Bugüne kadar attığı her adımda hukuksuz tutumunu sürdüren MEB’in aynı gerekçeyle açığa aldığı öğretmenler arasında bile ayrımcılık yaparak hareket etmesi suçtur. Yapılması gereken hukuksuz bir şekilde açığa alınan tüm eğitim emekçilerinin eksiksiz bir şekilde görevlerine iade edilmesidir” denildi.

Açıklamada, “Sendikal eylem nedeniyle tek bir üyemizin bile mağdur edilmesine izin vermeyecek, siyasi tasarruflarla açığa alınan ve ihraç edilen tüm üyelerimiz görevlerine dönene kadar hem hukuksal, hem de örgütsel mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğimiz bilinmelidir” diye ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TZOB Başkanı: Muz üreticisi mağdur olmasın

SONRAKİ HABER

HDP Van Milletvekili Botan'a 40 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...