28 Kasım 2016 10:37

TMMOB: Nail Güler derhal görevine iade edilsin!

KHK ile ihraç edilen TMMOB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Nail Güler'in yaşadığı hukuksuzluğa dikkat çekildi, görevine iade edilmesi talep edildi.

Paylaş

TMMOB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Nail Güler'in OHAL kapsamında yayınlanan 677 Sayılı KHK ile ihraç edilmesine ilişkin Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası'nda (HKMO) basın açıklaması düzenlendi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK), HKMO ve Tüm Bel Sen 5. Nolu Şubenin katıldığı açıklamayı, Nail Güler'in çok sayıda meslektaşı izledi.

Basın açıklamasını okuyan TMMOB İKK Sekreteri Cevahir Akçelik, darbe girişiminin fırsata çevirildiğini, KHK'ler ile binlerce kamu görevlisinin işine son verildiğini ve yayın organlarının kapatıldığını belirterek OHAL'ın olağanlaştığını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş yeri temsilciliği görevini de yürüten Harita ve Kadastro Mühendisi Nail Güler'in 1 Ağustos tarihinde açığa alındığını hatırlatan Akçelik, Güler hakkında Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan soruşturmalarının hiçbirinin uygulanmadığını ifade etti. Nail Güler'in vakit kaybetmeden görevine iade edilmesi gerektığinin belirtildiği açıklamada işten çıkarmalara karşı mücadelenin süreceği vurgulandı.

'SUÇUMU ÖĞREMEDEN 34 YILLIK MESLEK YAŞAMIM SON BULDU'

Nail Güler, KHK'ler gerekçe gösteriĺerek kendisi ile birlikte 16 kişinin 'FETÖ' şüphesiyle açığa alındığını, itiraz dilekçesi yazdıklarını fakat OHAL bahane gösterilerek itirazlarının işletilmediğini ifade etti. Güler, hükümetin kendilerini hukuksuz bir biçimde davanın sonucunu beklemeden 677 sayılı KHK ile ihraç ettiğini söyledi. Suçunu öğrenemeden 34 yıllık meslek yaşamına son verildiğini hatırlatan Güler, adalet ve hukuktan yana mücadelenin birinci hedefleri olduğunu ifade etti.

HKMO İstanbul Şube Başkanı Alişen Çalcal, açığa alındıktan sonra ihraç edilen Nail Güler'in vakit kaybetmeden görevine iade edilmesi gerektiğini vurgulayarak mücadelenin süreceğini belirtti.

'SORUŞTURMA İYİ NİYETLİ YÜRÜTÜLMEDİ'

Tüm Bel Sen 5 Nolu Şube Başkanı Naziye Bayrak Tosu, ihraç edilen 16 kişiden 4'ünün tiyatro sanatçısını olduğunu, diğer 12'sinin ise farklı meslek gruplarından olduğunu ifade etti. İBB'ye kurumsal ve bireysel olarak itiraz ettiklerini belirten Tosu, "Olayla ilgili bir açıklama gelmedi. Suçu bilmiyoruz" dedi. Soruşturmanın iyi niyetli yürütülmediğini belirten Tosu, "Tiyatro yönetmeni Ragıp Yavuz, Güler beyden önce sosyal medya paylaşımlarından dolayı ihraç edildi. Daha sonra 677 sayılı KHK'ler ile diğer arkadaşlarımız ihraç edildi. Bu durumu kınıyoruz" dedi. İhraçların boşuna yapılmadığını belirten Tosu, hukuksuzluğun her alana yayıldığını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boratav: Ekonomik kriz Erdoğan'ı teğet geçebilir

SONRAKİ HABER

TZOB Başkanı: Muz üreticisi mağdur olmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...