28 Kasım 2016 09:47

Hukukçular Tahir Elçi'yi Bakırköy Adliyesinde andı

Bakırköy Adliyesinde bir araya gelen hukukçular ölümünün birinci yılında Tahir Elçi'yi andı.

Paylaş

Diyarbakır’da geçen yıl 28 Kasım’da çatışmalarda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, ölüm yıldönümünde hukukçular tarafından Bakırköy Adliyesi önünde anıldı.

Birleşik Haziran Hareketi Hukukçuları, Çağdaş Avukatlar Grubu, Çağdaş Hukukçular Derneği, Demokrasi İçin Hukukçular, Halkevleri Hukuk Dairesi, Hukukta Sol Tavır Derneği, Katılımcı Avukatlar, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, Özgürlükçü Hukukçular Plartformu, Sosyal Hukuk çağrısıyla bir araya gelen hukukçular "Barış ve Adalet Elçisi Tahir Elçi'yi unutmayacağız. Em qaside aşiti u dade Tahir Elçi ji bir Nakin" pankartı açtı. Hukukçular adına ortak basın açıklamasını okuyan Leyla Han Tüzel, Tahir Elçi’nin katıldığı bir televizyon programında hedef gösterildiğini hatırlatarak, “Yaşamı boyunca hiçbir baskıya ve zulme boyun eğmeyen Elçi, soruşturma sürecinde de dik duruşunu koruduğu için sokak ortasında katledildi” dedi.

Tüzel, Tahir Elçi’nin yaşamını ‘faili meçhul’ cinayetlere ve yargısız infazlara karşı mücadele yürüttüğünü hatırlatarak, “ Tahir Elçi siyasi iktidarın azmettirmesi, medyanın ve yargı organlarının ortaklığıyla öldürüldü, İnsanların ölmemesi, kardeşçe yaşayacak bir ülke hayaliyle toplumsal barışı savunan bir insan hakları savunucuzu olan Elçi savaş çığırtkanları tarafından öldürüldü” diye konuştu.

Elçi’nin düşünceleri sebebiyle savcılık tarafından iddaname hazırlandığını fakat Elçi’yi katledenler hakkında 1 yıldır hiçbir şey yapılmadığını belirten Tüze, “katliam dosyası hakkında gizlilik kararı alanlar, cinayeti faili meçhul bırakma çabası olanlardır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

12 Eylül mağdurları: Karıştırmak barıştırmaz çatıştırır

SONRAKİ HABER

Avcılar’a mübadele anıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...