28 Kasım 2016 09:46

12 Eylül mağdurları: Karıştırmak barıştırmaz çatıştırır

12 Eylül'ün 'Karıştır barıştır' uygulamasının Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevinde tekrar gündeme gelmesi tepkileri de beraberinde getirdi.

Paylaş

Kenan Evren’in 12 Eylül darbesinden sonra cezaevlerinde devreye koyduğu “Karıştır barıştır” uygulamasının Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevinde tekrar gündeme gelmesi tepkileri de beraberinde getirdi. 12 Eylül mağdurları, PKK, devrimci örgütler ile IŞİD ve 'FETÖ'den tutuklu olanların aynı koridorlara alınmasıyla gerilim politikasının izlendiğini belirtti.

12 Eylül mağdurlarından Yaşar Demir, 12 Eylül döneminde uygulanan antidemokratik tutumun bu süreçte de cezaevlerinde devreye konulduğunu vurguladı. 12 Eylül döneminde koğuşlarına adli ve diğer tutukluların yerleştirilerek, üzerlerinde baskı kurulmaya çalışıldığını söyleyen Demir, “Amaç, kamuoyu nezdinde itibarimizi yok etme ve tutuklular arasında çatışma çıkarmaktı. Bizler o dönem bu onursuzlaştırılmaya karşı mücadele ettik. Bugün yapılmak istenilen devrimcileri, yurtseverleri, sosyalistleri yıldırmak ve teslim almaktır” dedi. 12 Eylül mağduru Hasan Erbil de, “Karıştır barıştır” uygulamasıyla mahpusların baskı altına alınmak istendiğini aktardı. Bu uygulamanın OHAL’le devreye konulduğunu ifade eden Erbil, “Birbirinden farklı kesimlerin aynı koridora konulması devletin bir nevi provokasyon yaratması demektir. Bu provokasyonu dışarıya çıkarmaktır. Fakat biz bu oyunlara gelmeyeceğiz” dedi. (Adana/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

75 tutukluyu mevzuat kapsamında dövmüşler!

SONRAKİ HABER

Hukukçular Tahir Elçi'yi Bakırköy Adliyesinde andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...