28 Kasım 2016 09:11

Adana Barosu: Elçi’nin failleri cezasız bırakılmak isteniyor

Adana Barosu, geçtiğimiz yıl kameralar önünde katledilen Tahir Elçi’yi ölümünün birinci yılında anmak için basın toplantısı gerçekleştirdi.

Paylaş

Adana Barosu, geçtiğimiz yıl kameralar önünde katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi ölümünün birinci yılında anmak için basın toplantısı gerçekleştirdi. Mahmut Esat Bozkurt Salonu’nda “Elçiye Zeval Oldu” başlığı ile gerçekleştirilen basın toplantısına çok sayıda avukat katıldı. Basın toplantısında konuşan Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, katledilmesinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen kamera kayıtlarından katilin tespit edilmesi mümkün iken soruşturmada bir arpa boyu yol alınmamış olmasının izahının mümkün olmadığını, faillerin cezasız bırakılmak istendiğini söyledi.

CİNAYET KUYTU BİR KÖŞEDE GERÇEKLEŞMEDİ

Cinayetin, kenar bir mahallenin kuytu bir sokağında, kimsenin görmediği, duymadığı bir saatte değil, Diyarbakır’ın orta yerinde gündüz, onlarca insan ve kameralar önünde işlendiğini ifade eden Küçük, “Buna rağmen toplanmayan deliller, ulaşılmayan şüpheliler, soruşturmada gizlilik kararı mevcut, hızlı ve etkin soruşturma yapılmıyor ise bu faillerin bulunmak istenmemesinden, cezasız istenmesindendir. Faili bellidir” şeklinde konuştu. Aradan geçen bir yıllık süreçte kendisini çok özlediklerini dile getiren Küçük, “Yaşamını demokrasiye, barışa, insan haklarına, hak ve özgürlük mücadelesine adayan Avukat Tahir Elçi’yi saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Fırat Kalkanı'nda 2 asker yaralandı

SONRAKİ HABER

IŞİD şüphelisi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...