26 Mayıs 2012 11:36

Grev pankartına tahammülsüzlük protesto edildi

23 Mayısta kamu emekçilerinin greve çıktığı gün Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesinde güvenlik görevlilerinin saldırısı protesto edildi.Grev günü SES üyelerinin hastaneye astıkları pankart, başhekimin talimatıyla indirilmiş, bu sırada da özel güvenlik görevlileri sağlık emekçilerine sald

Grev pankartına tahammülsüzlük protesto edildi
Paylaş
Fırat Belen / Zekeriya Akboğa

Grev günü SES üyelerinin hastaneye astıkları pankart, başhekimin talimatıyla indirilmiş, bu sırada da özel güvenlik görevlileri sağlık emekçilerine saldırmıştı.

Hastane bahçesinde dün basın açıklaması düzenleyen SES üyeleri, saldırıyı protesto etti. Basın açıklamasına KESK’e bağlı sendikaların şubeleri ile EMEP, BDP ve ÖDP üyeleri ile yöneticileri de destek verdi.

Basına açıklama yapan SES Manisa Şube Başkanı Serpil Deniz yaşanan olayı şöyle anlattı; “Celal Bayar Üniversitesinde 23 Mayıs sabahı grevi ve taleplerimizi hem hastalara hem de çalışanlara duyurmak ve bilgilendirmek amaçlı pankart asılmış, el ilanları dağıtılmak istenmiştir. Ancak hastanenin resmi ve özel güvenlik görevlileri Başhekim Ahmet Var’dan aldıkları emir gereği pankartın kapıya asılamayacağı, hastane içerisinde bildiri dağıtılamayacağını söyleyip temsilcilerimiz ve şube yöneticilerimizin önlerini kesmiş ve engellemiştir. Pankart güvenlik görevlilerinin ‘bahçeye asın’ sözleri üzerine bahçeye asılmıştır. Ancak saat 08.30 civarında 6-7 güvenlik görevlisi Başmüdür Beytullah Taş’tan emir aldıklarını söyleyerek pankartı indirmeye kalkışmışlardır. İşyeri temsilcilerimiz ve üyelerimizin engellemelerine rağmen pankart yırtıp, yerinden sökülmüştür.”

SENDİKAL MÜCADELE SÜRECEK

Basın açıklamasının ardından yaşananları gazetemize değerlendiren SES Şube Başkanı Serpil Deniz, daha önce de benzer eylemleri hastane de yaptıklarını ancak bu kez engellemeler ile karşılaştıklarını söyledi. Bu engellemeleri sendikal hak ve özgürlükler mücadelesindeki haklılıklarının verdiği öz güvenle aştıklarını belirten Deniz, “Hükümetten yana yasakçı zihniyeti devam ettirmek isteyen idareciler hakkında bizim sendikal tutumumuz nettir. Onları işyerlerinde teşhir etmek, sözde demokratlıklarını kamuoyuyla paylaşmak için bugün burada bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Sendikal mücadelemizde işyerlerimizin özgürleşmesini de hedefliyoruz” dedi.

SES Manisa Şube Yöneticisi Figen Pehlivan ise “Bu hastanede grev ilk kez yapılmıyor ama ilk kez bu kadar açıktan, faşizan bir tavırla engellenme çabası söz konusu. Zannediyorum pazartesi ilimize gelen Bülent Arınç’ın ve Rektör Ekrem Pakdemirli’nin emriyle bunlar yapılıyor. Bu emirlere karşı çıkacağımızı ve mücadele edeceğimizi ifade ediyoruz” diye konuştu.  

SES İşyeri Temsilcisi Kuzeymen Balıkçı da bu yasakçı zihniyete karşı sendikal mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emekliler sokakları doldurdu

SONRAKİ HABER

Kürkçü’den Soda Sanayi grevine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa