28 Kasım 2016 08:42

Kayseri'de ODS işçileri iş bıraktı

Kayseri'de Ortadoğu Döküm Sanayi işçileri, maaşlarının ödenmemesi üzerine iş bıraktı.

Paylaş

Kayseri’de DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş üyesi Ortadoğu Döküm Sanayi işçileri, maaşların bir hafta geciktirilip yatmaması üzerine iş bıraktı.

Görüştüğümüz işçiler, “Bankalara kredi borçlarımız var. Her gün faiz biniyor. Ayrıca evlerimizin ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Patron her gün zenginliğine biraz daha zenginlik katmasına rağmen söz konusu bizim haklarımız olunca aylıklarımızı bile yatırmıyor” dedi. Bir an önce patronun maaşları yatırması gerektiğini talep eden işçiler, “Aylıklarımızın her defasında gecikmesi bizleri huzursuz ediyor. Çok değil kendi olan hakkımızın, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Buradaki her bir işçinin bakması gereken bir ev, yuva var. Patron bizim üzerimizden para kazanıyorsa, bizim de payımızı göz ardı etmemeli” dedi. İşçiler, maaşlar yatana kadar mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Sendika yönetimine de tepkili olduklarını ifade eden işçiler, “Mücadeleci olarak bildiğimiz ve örgütlendiğimiz sendikanın haklarımızı nasıl alacağı konusunda şimdi şüphe yaşamaya başladık. Sendika yöneticileri ne zaman grev gibi şeyler söz konusu olsa, ‘yasal değil’ gerekçesiyle önümüzü kesiyor” dedi.

”Hatta yetmiyor arkadaşlarımızı azarlar gibi konuşuyorlar” diyen ODS işçileri, “Biz bu fabrikaya sendikayı kendimiz getirdik. Kimse işçiye azar çekmemeli. Mücadeleci bir sendika olması için elimizden geleni yapacağız. Bu sıkıntılarımızı sendika merkezinin de görmezden gelmesini istemiyoruz” dedi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya'da binler Temer'in görevden alınmasını istedi

SONRAKİ HABER

Dersim'de çatışma: 2 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...