28 Kasım 2016 07:35

Sezgin Tanrıkulu: İşkenceden kaç kamu görevlisi beraat etti?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu işkence ve kötü muamele yapmak iddiasıyla yargılanan kamu görevlilerinin durumunu meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, işkence ve kötü muamele yapmaktan yargılanan kamu görevlilerinin kaçının mahkum olduğunu, kaçının beraat ettiğini Başbakan Binali Yıldırım'a sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis'e Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, işkence ve kötü muamele iddiasıyla yargılanan kamu görevlilerini gündeme getirdi. Önergesinde, Türkiye’deki adalet mekanizmasının işlemesinde ve güvenlik güçlerinin olaylara yaklaşımında çok ciddi hak ihlalleri ortaya çıkardığını belirten Tanrıkulu, durumun kimi zaman insanların canına mal olduğunun altını çizdi. Tanrıkulu, 2000 yılından bu yana işkence ve kötü muamele yaptığı iddiasıyla yargılanana kaç kamu görevlisi hakkında mahkumiyet ve kaçı hakkında da beraat kararı verildiğinin Başbakan Yıldırım tarafından açıklanmasını istedi. 

Tanrıkulu soru önergesinde, 2000 yılından bu güne kadar işkence ve kötü muamele  suçlarından yargılanıp, yargılandıkları dosyalardaki zamanaşımı ceza almaktan kurtulan kamu görevlisi sayısını, yine aynı suçlar nedeniyle  hakkında mahkûmiyet kararı verilen ancak cezası paraya çevirilen, cezasında erteleme alan ve şartlı salıverilmeden yaralanan kamu görevlisi sayısını da Başbakan Yıldırım'a sordu. (AnkaraEVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'Kılıçdaroğlu'ya kızıp kundakladı' iddiası

SONRAKİ HABER

Altıok cinsel istismarla ilgili meclis araştırması istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa