27 Kasım 2016 11:46

CHP'li vekillerden, AKP’li Abdulhamit Gül'e tepki

CHP Gaziantep milletvekilleri "Kemal Kılıçdaroğlu ülkenin güvenlik sorunu haline gelmiştir" diyen bdulhamit Gül'e tepki gösterdi.

Paylaş

CHP milletvekilleri Akif Akici ve Mehmet Gökdağ ile Parti Meclis üyesi Ali Öztunç, Gaziantep'te merkez Şehitkamil CHP İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Burada konuşan milletvekilleri ve Öztunç, dün katıldığı AKP İl Danışma Meclisi'nde "Kemal Kılıçdaroğlu ülkenin güvenlik sorunu haline gelmiştir" diyen AKP Genel Sekreteri Abdulhamit Gül'e tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun, ülkenin güvenlik sorunu değil, güvenlik sigortası olduğunu kaydeden milletvekili Akif Ekici, Abdulhamit Gül'ün özür dilemesi gerektiğini söyledi. Ekici, şöyle dedi:

"AK Parti Gaziantep il toplantısında AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ağza alınmayacak cümleler sarf etti. Genel Başkanımızın, Türkiye'nin güvenlik sorunu olduğunu söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, bu ülkenin güvenlik sorunu değil, güvenlik sigortasıdır. Bu ülkenin birlik, beraberlik sigortasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi, ülkeyi kuran partidir. AK Parti'nin bizim doğal Genel Başkanımız dediği şuanki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi bölme teşebbüsünde bulunan, ülkede ikilik yaratan, ülkeyi bu hale getiren görüşün başıdır. Ülkeyi soyanların odalarında kasa boşaltanların bu cümleleri söylemeye hakları yoktur. AKP bir parti değildir, AKP siyasi bir örgüttür. Genel Başkanımıza bu sözleri sarf eden ise bu örgütün Genel Sekreteri Abdulhamit Gül'ün bu sözlerini çok yakışıksız buluyorum. Halkımız bunun değerlendirmesini yapacaktır. Genel sekreter biran önce özür dilemeli, bu saygısızlığı ortadan kaldırmalıdır."

Milletvekili Mehmet Gökdağ ise ülkedeki güvenlik sorununu AKP'nin ortaya çıkardığını söyleyerek, "Kemal Kılıçdaroğlu siyasetinin merkezine ayrım gözetmeksizin insanı koyar, tüm insanları kucaklar. CHP ve Kemal Kılçdaroğlu, bu ülkenin güvenliğinin garantisidir. Abdulhamit Gül, şu cümleleri kullanırken aynaya bakarsa, güvenlik konusunda tehlikeyi kim oluşturuyor, çok iyi görürler" diye konuştu.

CHP Parti Meclis üyesi Ali Öztunç da Abdulhamit Gül'e sorular yönelterek cevap vermesini istedi. Gül'ün sorularını yanıtlamaması halinde belgelerle sunacağını aktaran Öztunç, şunları söyledi:

"Türkiye'de milli güvenlik sorunu, FETÖ'ye para yardımı yapan kim ise odur. 'Ne istediniz de vermedik' diyen kim ise odur. Parsel parsel arsaları kim verdiyse odur. Sayın Abdülhamit Gül'e şunu soruyorum; kendisi bugüne kadar hiç FETÖ'nün okullarına gitmiş midir? FETÖ'nün hapiste bulunan işadamlarıyla yanyana gelip görüntü vermiş midir? Bu sorularıma yanıt versin. Vermez ise ben belgelerle sunacağım. Türkiye'de milli güvenlik sorunu vardır ve bu sorunun kaynağı AKP hükümetidir." (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ribery, 2018 yılına kadar Bayern'de!

SONRAKİ HABER

İran: Yemen ve Suriye'de deniz üssü kurabiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...