27 Kasım 2016 09:38

AB ile Türkiye arasında ‘sözcükler savaşı’ yaşanıyor

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında yaşanan gerilimler, uluslararası medyada haber konusu olmaya devam ediyor.

Paylaş

El Cezire, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile AB üyelik müzakerelerinin dondurulması çağrısının ardından karşılıklı olarak yapılan açıklamaları “sözcükler savaşı”na benzetti.

El Cezire İngilizce, “AB ve Türkiye mülteci anlaşması konusunda bir sözcükler savaşı içinde sıkışıp kaldı” yorumunu yaptığı haberinde “AB, Ankara’dan mülteci anlaşmasına saygı göstermesini isterken (Cumhurbaşkanı) Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun üyelik hedefine ilişkin müzakerelerin dondurulması konusunda sert dille eleştiriyor” dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in AB ile Türkiye arasında mülteci anlaşmasına saygı gösterilmesi gerektiğini söylediğini kaydeden El Cezire, Juncker’in bu açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AP’nin Türkiye’nin AB üyeliği müzakerelerinin dondurulmasını onaylamasının ardından anlaşmaya son verme tehditlerini değerlendirdiğini söyledi.

‘OHAL TEKRAR UZAYABİLİR’

El Cezire İngilizce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa Parlamentosu’nun kararının ardından Cuma günü mülteci anlaşmasından çekilmekle “tehdit ettiği”, Cumartesi günü ise  “Avrupa’ya yönelik eleştirilerini hızlandırarak Türkiye’nin başarısız Temmuz darbe girişiminden sonra getirilen  ve Avrupa Birliği’nin karşı olduğu OHAL’ın en az üç ay daha uzatılabileceği uyarısını yaptığı” yorumunu yaptı.

Haberde Uluslararası Göç Örgütü verilerine göre bu yılda şimdiye kadar 171 bin kişinin Ege’yi geçtiğini gösterdiğine,  bu rakamın 2015 için kaydedilen 740 bin kişiden çok daha düşük olduğuna dikkat çekildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatice Kamer için 5 günlük avukat kısıtlaması kararı

SONRAKİ HABER

Ataş: Demokratikleşme dışında bir çözüm yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...