27 Kasım 2016 09:30

Hatice Kamer için 5 günlük avukat kısıtlaması kararı

Siirt'in Şirvan ilçesinde dün gözaltına alınan BBC Türkçe Muhabiri Hatice Kamer için 5 günlük avukat yasağı kararı alındı.

Paylaş

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), dün Siirt'in Şirvan ilçesinde gözaltına alınan yönetim kurulu üyeleri ve aynı zamanda BBC Türkçe haber servisi muhabiri Hatice Kamer için 5 günlük avukat yasağı kararı alınmasının kendilerini endişelendirdiğini açıkladı.

GGC Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, cemiyet yönetim kurulu üyesi ve BBC Türkçe Muhabiri Hatice Kamer'in, maden faciası haberi için gittiği Siirt'in Şirvan ilçesinde, görevi başındayken gözaltına alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"Gerekçesini 'resmi' olarak hala bilmiyoruz. Önce sosyal medya paylaşımı denildi, ardından bölgede fotoğraf çektiği söylendi. Geç saatlerde Siirt kent merkezine getirildiğini öğreniyoruz. 5 günlük avukat kısıtlaması kararı alınmış. Son aylarda onlarca gazetecinin gözaltına alınması, tutuklanmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, arkadaşımızın gözaltına alınması bizi endişelendiriyor. Cuma günü bir başka soruşturma için Diyarbakır'da emniyete giden ve ifade verip ayrılan arkadaşımızın Şirvan'da gözaltına alınması aklımıza soru işaretleri getiriyor. Ayrıca velev ki sosyal medya paylaşımı ya da bölgede fotoğraf çekmesi gözaltına alınması ve avukat kısıtlaması getirilmesi için gerekçe mi? Böylesi bir tablo bizi endişelendiriyor. Arkadaşımızın bir an önce ifadesinin alınıp savcılığa çıkarılmasını bekliyoruz." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Eroğlu: AB bizden çekiniyor çünkü büyük milletiz

SONRAKİ HABER

AB ile Türkiye arasında ‘sözcükler savaşı’ yaşanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...