26 Kasım 2016 14:48

Ankara'da kadınlardan gözaltındaki 11 arkadaşları için eylem

Ankara Kadın Platformu, 25 Kasım eylemi öncesi 11 kadının polis tarafından darbedilip gözaltına alınmasını protesto etti.

Paylaş

Ankara Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle gerçekleştirecekleri etkinlik öncesinde 11 kadının polis tarafından darbedilip, gözaltına alınmasını protesto etti.  Konur Sokak'ta basın açıklaması düzenleyen platform üyesi kadınlar, “Polis şiddetiyle sokağa çıkmamızı engellemek istiyorlar. OHAL'inizi de bu halinizi de tanımıyoruz” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Ankara Kadın Platformu'nun gerçekleştireceği yürüyüşe polis saldırmış ve 11 kadın gözaltına alınmıştı. Platform üyeleri 11 arkadaşlarının göz altına alınmasını Konur Sokak'ta düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Platform üyeleri adına konuşan Yurdagül Çabat, eylemleri daha başlamadan polisin kadınlara saldırdığını söyleyerek, “Erkek, devlet ve polis şiddetiyle 11 arkadaşımız gözaltına alındı. Haklarımızı aradığımız ve sokağa çıktığımız için bizi sindirmeye çalışıyorlar. Böyle sananlara cevabımız belli. Korkmuyoruz, susmuyoruz. Sokakları erkeklerin sananlara inat sokaklar bizim. Meydanları istismarcıların tecavüzcülerin sananlara inat, meydanlar bizim. En sonunda AKP'nin eril politikası onu gitmesi gereken yere götürecek” diye belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayapınar Belediyesi'nin yarısının ihracı ranta mı hazırlık?

SONRAKİ HABER

Bild: Almanya İncirlik’e alternatif için Ürdün ile temasta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...