26 Kasım 2016 14:35

HDP'li vekili Besime Konca:Siirtliler gereken cevabı verecek

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca Siirt Belediyesine kayyım atanmasıyla ilgili, 'Siirt halkı gereken cevabı verecek' dedi.

Paylaş

Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasına ilişkin konuşan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, bu hukuksuzluğa Siirt halkının gereken cevabı vereceğini söyledi.

Siirt’te Kürt ve Arap halklarının büyük desteğiyle seçilen DBP’li belediyeye kayyım atanıp Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan’ın tutuklanmasına dönük tepkiler sürüyor. Kentin HDP’li Milletvekili Besime Konca, Siirt’te halkın büyük bir irade ortaya koyarak belediyeyi kazandığını ve AKP’nin bu iradeyi ortadan kaldırmak için özel politikalar uygulayarak kayyım atadığını söyledi. Konca, “Sadece Siirt’te değil ilçelerinde de hiçbir yöneticimiz bırakılmadı. Eruh Belediyesine el konuldu. 18 yöneticimiz ‘Kayyıma suikast girişiminde bulunabilir’ denilerek hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Siirt halkı her şeyin farkında ve bu hukuksuzluklara gereken cevabı verecektir” dedi.

Konca sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet kayyımla halkın değerlerine ve iradesine el koydu. Siirt Belediye Başkanımız Tuncer Bakırhan’ın görevden uzaklaştırılmasına cenazelere katılması gerekçe gösterilmiş. Onlar bu politikalarla ‘İnsanlığınızdan da vicdanınızdan da vazgeçin’ diyorlar. Biz ise onlara bu insanlığı daima hatırlatacağız. Bu halk toplumsal olarak yaşadıkları katliamlarla, geçmişiyle siyasi bir hafızaya ve direniş geleneğine sahiptir. Kürtler bu direniş geleneğiyle birlikte bedel ödeyerek iradesini hem dünya hem de Türkiye kamuoyuna kabul ettirdi. Bu iradeden asla vazgeçmeyecektir.”

‘HÜKÜMETİNİ AYAKTA TUTMAK İÇİN SALDIRIYOR’

AKP’nin uyguladığı politikaların hiçbir dayanağı olmadığını, dayandığı bütün güçlerin çöktüğünü ve kendini ayakta tutmak için de Kürtlere yönelik baskıcı politikalarını arttırdığını ifade eden Konca, “Türkiye’deki bütün siyasi, hukuki, muhalif kurumlar yok edilerek ülke ciddi bir kaosa sürükleniyor. AKP, ‘Kürtleri nasıl yok edebilirim’ tavrıyla Türkiye toplumuna savaş politikalarını dayatıyor. Kürtlerin kaybedecek hiçbir şeyi yok. Her saldırı karşısında yeni bir direnişle ve yöntemle bu politikalara karşı ayağa kalkmışlardır. Ancak bu savaş politikaları Türkiye toplumuna çok şey kaybettirecektir. Bu yüzden bütün Türkiye halkları bu sorgulamanın içerisinde olmalıdır” dedi. (Siirt/DİHABER)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Adıyamanlı çiftçiler elektrik faturasını ödeyemiyor

SONRAKİ HABER

Kayapınar Belediyesi'nin yarısının ihracı ranta mı hazırlık?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa